De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Case #1 TV Makelaar: Mission Impossible Enschede

Benieuwd naar het verhaal achter deze make-over? Lees snel verder!

[twentytwenty]

makeover case1 blauw

makeover case1 after

[/twentytwenty]

De Before en After, nadat MakeOver.nl langs is geweest bij Margreet en haar gezin in Enschede.

Maak kennis met Margreet en haar gezin
margreet makeover uitgelicht

Margreet (42) en Peter (50) kennen elkaar van jongs af aan. Hun ouders (en grootouders) stonden altijd op de markt in Duitsland. Daar hebben Margreet en Peter elkaar ook leren kennen. Na al die jaren zijn Margreet en Peter nog steeds geweldig dol op elkaar. Samen hebben zij de “markt-traditie” voortgezet en staan ze met een bloemenstal op de markt in Duitsland. Ze vinden dit heerlijk!

Margreet komt zelf uit een traditionele gezin, waarin de vrouw eigenlijk huisvrouw hoort te zijn. Maar met haar werk in de bloemenstal kan zij haar creativiteit kwijt. Ze vindt het te gek om met bloemen (en kleur) bezig te zijn.

Margreet en Peter hebben vier kinderen, van tussen de 16 en 23 jaar. Met zijn allen vormen zij een intens gelukkig gezin. Je merkt, als je Margreet ontmoet, dat zij de drijvende kracht is achter het gezin. Ze praat dan ook vol enthousiasme over haar gezin, werk én interieur.

De woning

Margreet en Peter wonen al ongeveer 25 jaar in deze woning. Zij zijn de eerste bewoners en alle vier kinderen zijn daar geboren. Niet alleen in de bloemenstal kan ze creatief zijn, maar ook in huis. Margreet veranderd het interieur constant. Als het huis twee weken hetzelfde is, is het volgens haar al snel saai. En een saai interieur is doodzonde!

Margreet is “prettig gestoord”, zoals ze dat zelf zegt. Ze houdt zo nu en dan ook van een grapje. Zo verstopt zij varkentjes in het huis, puur om te kijken of haar bezoek het ziet. Ook is in het huis van Margreet en haar gezin allemaal extravagante en kleurrijke meubelstukken te vinden.

extravagant huismakeover enschede
Variërend van een groene tafel met pumps als poten tot een knalblauwe bank in een gekke vorm.

Zo heeft Margreet ontdekt dat zij vaak dingen bedenkt die later helemaal in de mode zijn! Zij geeft zelf aan dat zij in die zin een trendsetter is. Ondanks dat Margreet altijd op zoek is naar leuke, nieuwe en vooral gekke dingen, heeft Peter hier niks op in te brengen. “Het heeft geen nut om Margreet te veranderen. Ik heb de moed maar opgegeven.”

keuken huismakeover enschede huiskamer huismakeover enschede

Doordat het interieur zo vaak veranderd herkennen haar kinderen het huis soms niet meer terug wanneer zij deze binnenstappen. Maar de laatste tijd heeft Margreet niet veel meer veranderd aan haar interieur…

Zij en haar man willen het huis verkopen, dus heeft het weinig zin om steeds geld te steken in een ander interieur. Het huis is sindsdien, op aanraden van hun makelaar (Peter Schiphorst), wel iets minder hysterisch gemaakt. Het is aan MakeOver.nl de taak om het huis ook nog verkoopbaar te maken!

Waarom te koop?

Margreet en Peter willen al bijna 8 jaar hun huis verkopen. Zij hebben echter een specifieke woonwens; zij willen namelijk een woning met een degelijke opslagruimte voor hun bloemen en ruimte voor een koelcel. Peter gaat op woensdag altijd naar de bloemenveiling en dan moeten de bloemen wel goed bewaard worden. Zo’n ruimte is dus echt een must voor hen. Ook hebben zij een ruime parkeerplek nodig voor hun vrachtwagen(s). Deze parkeren zij nu buiten de wijk. Dus als zij naar de markt moeten, dan fietsen zij eerst naar hun vrachtwagen, om vervolgens met de vrachtwagen naar Duitsland te rijden. Dit is niet ideaal! Maar om een nieuw huis te kopen moet de oude wel verkocht worden en dat lukt maar niet met dat extravagante interieur.

Aan de slag!

Nu een duidelijk beeld is wat de klanten willen, kan MakeOver.nl aan de slag. Het huis moet flink ‘ontkleurd’ worden, dus er is genoeg te doen! Er gaat een uitgebreid proces van start:

makeover.nl, moodboard, roze huis makeover.nl, ontwerpen roze huis
Eerst wordt er een ontwerp gemaakt en kleurencombinaties bedacht.

laminaat leggen, makeover.nl roze huis
Vervolgens wordt door het team van MakeOver.nl de muren opnieuw geverfd, meubels geplaatst, ingericht en wordt de blauwe vloer ingeruild voor mooi eiken laminaat. 


Evelyn:

“Een ding is zeker…de hysterie is in ieder geval uit het huis van Margreet en Peter verdwenen. Er is rust, overzicht én je ziet vooral de potentie van de woning!”

Kom maar op kijkers!

after huismakeover woonkamer
De huiskamer is grondig geneutraliseerd, met meer gangbare en trendy meubels. Maar toch behoud van een beetje kleur om voor de bewoners leefbaar te houden tijdens de verkoopperiode.

after huismakeover keuken
Meer ruimtelijkheid door logische indeling en neutrale en rustige kleuren.

Visie MakeOver styliste
Conny huismakeover styliste

Het eindresultaat is mooi geworden, het is veel ruimtelijker. Ook hebben we natuurlijk wel een klein beetje aan Margreet gedacht door de makeover niet volledig neutraal te maken maar wel een toefje kleur te gebruiken. Iedere MakeOver passen we toch ook wel een beetje aan aan de bewoners. We kunnen niet alle makeovers hetzelfde maken anders wordt het saai. We hebben met deze MakeOver de woning wel een stuk minder persoonlijker gemaakt, wat ook moet bij vastgoedstyling ten behoeve van de verkoop.
MakeOver styliste: Conny de Bresser

[twentytwenty]

makeover case1 blauwmakeover case1 after

[/twentytwenty]

Bekijk de MakeOver nog een keertje…  zo zie je goed het verschil!

 

De volgende MakeOver komt op de dag van uitzending online.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?