De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Case #2 TV Makelaar: Mission Impossible Waalwijk

Benieuwd naar het verhaal achter deze MakeOver? Lees snel verder!

[twentytwenty]

makeover bar keuken before

makeover bar keuken after

[/twentytwenty]

De Before en After, nadat MakeOver langs is geweest bij Josien en Henk in Waalwijk.

Maak kennis met Josien en haar man Henk

josien henk makeover waalwijk Josien Broeren en haar man Henk van Elshout wonen in een mooi gelegen huis te Waalwijk. De achtenvijftigjarige Josien was van jongs af aan al een creatieveling. Na haar schooltijd werkte zij als kapster aan huis. In de vrije tijd liet Josien haar creativiteit de vrije loop door te schilderen. Want haar droom was om een kunstenaar / schilder te worden met een heel eigen signatuur.

In Waalwijk kent iedereen Josien Broeren en landelijk is ze ook al aardig bekend. Op verscheidende plekken in Nederland exposeert zij haar kunst. Ook geeft ze workshops, beschildert luxe tassen, servies en richt Josien hotelkamers in. Kortom een bezig bijtje met een eigen signatuur waar zij zo van droomde.

Haar man, Henk, steunt Josien en is volgens haar onmisbaar. Henk laat haar lekker haar gang gaan in huis, zelfs de auto is voorzien van een Josien design.

signatuur josien makeovermakeover waalwijk henk
Josien, gelukkig met haar eigen signatuur. Henk en chihuahua Jullebel laten haar lekker haar gang gaan.

Het huis / atelier

Al vanaf 2009 wonen Josien en Henk in deze woning. Dankzij een oude buurvrouw hebben zij dit huis gevonden. Josien was op slag verliefd en belde Henk op: “Henk! We gaan een huis kopen!”

Sindsdien is wel het een en ander in het huis veranderd in de loop der jaren. Nu staat het vol met schilderijen van bloemen, abstracte kleurrijke vormen en fantasiefiguren. Ieder kunstwerkje heeft zijn eigen verhaal en dat maakt alles voor Josien zo bijzonder. Zo ook de ‘butler’ heeft een bijzonder verhaal en betekenis voor haar.

Bijna alles, op een paar bruine kastjes na, heeft haar “touch”. Het huis van Josien wordt niet alleen gebruikt als woonhuis, maar ook als atelier. Het hele huis is haar canvas. Josien vertelt: “Als ik een witte ondergrond zie, dan gaat het kriebelen en leven voor mij. Ik moet er dan wat mee doen. Als kunstenaar heb je dan toch iets dwangmatigs.”

woonkamer makeover waalwijk
Woonkamer/atelier van Josien en Henk

Ook al weet iedereen in de buurt dat dit het huis van Josien is, is er sinds dat het huis te koop staat maar één kijker geweest. Maar deze durfde het niet aan dit huis naar haar eigen smaak om te zetten.

Josien vindt het wel moeilijk om afscheid te nemen van haar huisje en haar interieur. Het is in de afgelopen vijf jaar echt haar stulpje geworden. Van haar spullen kan zij geen afscheid nemen, dus gaan de beschilderde meubels gewoon mee naar het volgende huis.

Waarom te koop?

Josien wilt een frisse nieuwe start in Den Bosch. Daarom verkoopt zij dit huis. Josien vindt Den Bosch een heerlijke stad, vooral als kunstenares zijnde: “Je mag daar op straat schilderen. In dat opzicht ben ik best wel een exhibitionist. Ik vind het heerlijk als mensen naar mij kijken en nog heerlijker als mensen kijken terwijl ik schilder. Dus het lijkt me heerlijk om met mijn  busje de hort op te gaan en daar te schilderen op straat.”

busje jozien makeover waalwijk
Ook hun busje is onder handen genomen door Josien!

De aangever; Niels Verheij, eigenaar van Hotel Waalwijk, en goede vriend van Josien vindt de schilderingen wel mooi. Maar in huis is Josien doorgeslagen. Volgens hem is dit niet handig voor de verkoop. Als zij écht het huis kwijt wil, dan kan Josien de hulp van MakeOver goed gebruiken!

We gaan aan de slag!

Met de opgedane kennis en de visie van de styliste kan MakeOver aan de slag! “Ten behoeve van verkoop moeten er bepaalde zaken aangepakt worden. Het resultaat moet rustiger qua basis worden, minder vol ingericht met huiselijke meubilair en veel minder persoonlijk.” Aldus styliste; Conny de Bresser.

makeover waalwijk werkzaamhedenverfen makeover waalwijk

Er wordt een ontwerp gemaakt door de styliste en, nadat alle kunst veilig opgeborgen is in het busje, gaat MakeOver aan de slag. Houtwerk, wanden en plafonds worden Ecotec alpine wit geverfd om zo de rust te creëren. Daarnaast wordt er een schuifdeur in het kantoor gemaakt.

makeover waalwijk kozijn

Aan de buitenzijde van het huis heeft ook een update plaatsgevonden. Wanneer het schilderwerk erop zit, houdt het team zich bezig met de verlichting (heel belangrijk) en het inhuizen van nieuwe meubelen.

Zoals bij alle MakeOver’s wordt het betreffende huis na de hele styling schoongemaakt zodat er meteen foto’s kunnen worden genomen voor de verkoop.

Het resultaat

woonkamer after makeover waalwijk

Er wordt bijpassende verlichting geplaatst, samen met geschikte eetkamerstoelen. De houten vloer wordt behouden, dit is een zeer goede ondergrond wanneer je de ruimte wilt neutraliseren.

bar keuken makeover waalwijk

De accentwand wordt voorzien van een zachte kleur. De bar blijft behouden om het interieur nog een beetje persoonlijk te houden. Op de muren kunnen nog steeds een aantal kunstwerken van Josien hangen. Deze krijgen door de ruimte en kleur eromheen meer waarde.

MakeOver styliste Conny over het resultaat

conny huismakeover“Een bijzonder geslaagde MakeOver. We zijn duidelijk geslaagd om van een atelier cq. werkruimte weer een woonruimte te maken” vindt Conny. Josien en Henk zijn ook erg positief over het eindresultaat. Voor het tentoonstellen van een individueel kunstwerk werkt de rustige basis beter, geeft Josien aan. Haar kunst komt feitelijk beter tot zijn recht nu in deze huiselijke woonkamer.

De tips die Josien en Henk van Conny hebben gekregen houden in dat bij een rustige basis de kunst meer tot zijn recht komt. Wil je de woning verkopen, moet iedere ruimte een duidelijke functie hebben toegewezen. Dus woonkamer moet woonkamer zijn en geen atelier. Idem geldt voor andere ruimtes.
MakeOver styliste: Conny de Bresser

[twentytwenty]

makeover bar keuken before

makeover bar keuken after

[/twentytwenty]

Bekijk de MakeOver nog een keertje…  zo zie je goed het verschil!

 

Elke dinsdag om 20:30 op RTL4 is er weer een aflevering van TV Makelaar: Mission Impossible waar MakeOver weer aan de slag gaat. Mis het niet!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?