De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Case #3 TV Makelaar: Mission Impossible Spijkenisse

De Before en After, nadat MakeOver langs is geweest bij Yvonne & Ashley in Spijkenisse.

[twentytwenty]

roze huis makeover spijkenissen after makeover spijkenissen

[/twentytwenty]

Benieuwd naar het verhaal achter deze make-over? Lees snel verder!

Maak kennis met Yvonne en Ashley

huis verkopen makeoverYvonne is 53 jaar en woont samen met haar dochter Ashley van 22 in een leuke eengezinswoning in een volksbuurt in Spijkenisse. Ze woonden hier in eerste instantie  niet met z’n tweeën.  René , de overleden man van Yvonne, de vader van Ashley woonde er ook. In 1997 kochten Yvonne en René  de woning, Ashley was toen 5 jaar.

Sinds het huis te koop staat zijn er geen kijkers langs geweest. Hoe is dit mogelijk?

Waarom het roze?

Yvonne is degene die zich bezig hield met de inrichting van de woning. Toen haar man René nog leefde wilde ze haar woning helemaal roze verven, aangezien zij al van kinds af aan gek op roze is en het liefste alles in deze kleur wilt zien. Daarom werd er eerst op de proef één zolderkamermuurtje geschilderd. roze huis makeover zolderkamer
Hier begon het allemaal mee

Dit beviel de gezellige familie, en zodoende werd (geïnspireerd door woningen in Ierland) muur voor muur het hele huis roze geschilderd, het plafond mocht niet ontbreken! Daarnaast kwam het huis vol te staan met rode meubels en bijpassende prulletjes. Kortom, een bonte verzameling van heel veel rood en roze.

makeover roze huis makeover keuken roze huis makeover zolderkamer roze huis

Na 13 jaar in Spijkenisse te hebben gewoond besefte Yvonne dat ze niet gelukkig was en verhuisde naar Den Haag. Ashley bleef bij haar vader in het huis in Spijkenisse wonen omdat ze nog op school zat maar bezocht haar moeder regelmatig. Toen sloeg het noodlot toe…

Nadat de vader van Ashley, en inmiddels de ex-man van Yvonne overleed aan een agressieve vorm van kanker in 2012, vroeg Ashley haar moeder of ze weer terug wilde komen naar Spijkenisse. Zo zijn ze beide niet meer eenzaam. Maar uiteindelijk breekt het wonen in Spijkenisse zowel Yvonne als Ashley op.

Beide werken in Den Haag (Ashley 5 dagen en twee dagen school) en Yvonne heeft haar vriend in Den Haag wonen. Ze zijn het merendeel van de tijd heen en weer aan het reizen. Dus besloten de vrouwen het huis na een tijdje toch te verkopen.

Echter…

Doordat het hele huis van top tot teen roze is geschilderd, schrikt dit een aardig aantal mensen af, zo erg dat er sinds het huis te koop staat nog geen één kijker geweest is!

Help! We krijgen het huis niet verkocht!

Het huis staat al enige tijd te koop zonder kijkers, dus beginnen Yvonne en Ashley zich zorgen te maken. Ze zijn moe, gebroken en verscheurd omdat hun leven nu alleen bestaat uit reizen, werken en slapen. Om eindelijk rust te hebben en meer tijd over te houden voor de leuke dingen in het leven, wensen Yvonne en Ashley dat het huis meer kijkers krijgt.

Dit willen we realiseren door het huis om te toveren van een mierzoete barbie-huis tot een droomhuis voor iedere kijker! MakeOver is ingeschakeld voor dit project doordat onze visie er perfect bij aansluit; namelijk inspireren en woonwensen betaalbaar maken.

Aan de slag!

Nu een duidelijk beeld is wat de klanten willen, kan MakeOver aan de slag! Met de aanbevelingen en toeziend oog van styliste Petrie van Dorp gaat er een uitgebreid proces van start: makeover team overleg
Het MakeOver team in overleg, ze zijn er klaar voor!

werkzaamheden makeover spijkenissebuitenkant makeover spijkenissen
Door vaklui wordt het huis opnieuw beschilderd met ecotec verf. Er is gekozen voor lichte kleuren om ruimte te creëren, de donkere en zware meubels gaan weg. Maar een aantal roze accenten blijven behouden.

Het resultaat

Er is veel verf doorheen gegaan in de makeover, maar het resultaat mag er zijn! Yvonne en Ashley zijn reuzeblij nadat MakeOver het roze paleisje omgetoverd heeft tot een droomhuis. Nu zullen ze meer kijkers krijgen en dus veel meer kans op een potentiële koper. Zodat de vrouwen eindelijk rust hebben na deze vervelende periode.

makeover spijkenissen doorkijk
Het roze huis is verleden tijd en heeft nu plaats gemaakt voor een huis voor iedereen. Kom maar op kijkers!

makeover huiskamer spijkenissen
De huiskamer is grondig onder handen genomen. Met onder andere veel verf en nieuwe meubelen krijg je al snel een ander interieur.

makeover spijkenissen lamp huiskamer
Er zijn nieuwe gordijnen opgehangen. De muren zijn mooi wit geschilderd, dit zorgt voor veel licht in huis. 

Styliste Petrie over het resultaat

petrie makeover spijkenissenDe grootste uitdaging was om goed met de emotie om te gaan die nog in dit huis zit. Het roze moest sowieso weg en de zware en donkere meubels gaven het huis een bedrukte sfeer. Door de muren en het plafond licht te maken en lichtere meubels te gebruiken creeer je direct meer openheid in de ruimtes. Waardoor je de eye catchers van het huis beter kan benadrukken.

Door goed naar de huiseigenaren te kijken en te luisteren zorg je voor een goede balans tussen vastgoedstyling en het type huiseigenaren. Je kan best wat sfeer en stijl van hun zelf terug laten komen, maar wel minimaal en niet te uitbundig. Het huis moet te alle tijden rust uitstralen.

Ik vind het eindresultaat erg geslaagd. Het overweldigende roze is weg, maar er zijn wel wat roze accenten gebleven. De ruimte is optimaal weergegeven nu. De bewoners reageerden emotioneel maar heel blij.

[twentytwenty]

roze huis makeover spijkenissen after makeover spijkenissen [/twentytwenty]

Nog één keer dan, omdat het zo’n groot verschil is.

De makeover heeft zijn vruchten afgeworpen. Inmiddels is het huis verkocht! Veel succes Yvonne en Ashley met een nieuwe doorzet!

 

Elke dinsdag om 20:30 op RTL4 is er weer een aflevering van TV Makelaar: Mission Impossible waar MakeOver weer aan de slag gaat. Mis het niet!

Eerder door jou bekeken producten

Loveseat Identity, Loveseat inclusief 2 zij/armkussens
1048,- Loveseat Identity, Loveseat inclusief 2 zij/armkussens Goossens Bekijk Shop
Yong Dessertbord New Itchy 20 cm
3,1 3,10 Yong Dessertbord New Itchy 20 cm Yong Bekijk Shop
Tower Living Napoli Buffetkast 200 cm Wit Teak
1795,- 2045,95 Tower Living Napoli Buffetkast 200 cm Wit Teak Tower Living Bekijk Shop
HEMA Vilten Mand 25 X 24.8 X 4 Cm
8,5 8,50 HEMA Vilten Mand 25 X 24.8 X 4 Cm HEMA Bekijk Shop
Yamazaki Pot Lid & Pan Holder Keukenorganiser
49,- Yamazaki Pot Lid & Pan Holder Keukenorganiser Yamazaki Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?