De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Case #4 TV Makelaar: Mission Impossible Den Helder

De Before en After, nadat MakeOver langs is geweest bij Willem in Den helder.

[twentytwenty]

voor makeover den helder

na makeover den helder

[/twentytwenty]

Benieuwd naar het verhaal achter deze make-over? Lees snel verder!

Maak kennis met Willem

makeover willem tv-makelaarDe zesenzestig jarige Willem Pool woont in Den Helder. Hij kocht dit huis samen met zijn vrouw Henny in 1968, ruim 40 jaar geleden. Samen hebben zij 2 kinderen gekregen; Sarianne En Raymond.

Na een periode van 5 jaar kon Willem een snackbar in De Rijp overnemen. Het huis in Den Helder werd verhuurd en het gezin verhuisde naar Zaandam, wat iets onder De Rijp ligt. Na 18 jaar in Zaandam te hebben gewoond besloten Willem en Henny om te stoppen met de snackbar omdat Henny ziek werd (artrose in de nek en rug). Toevallig zei de toenmalige huurder van de woning in Den Helder de huur op, dus konden Willem en Henny weer intrekken in hun oude woning. De kinderen Sarianne en Raymond waren toen al het huis uit.

In 2008 kreeg Henny erg last in haar heup en in 2010 kreeg Willem maar liefst twee keer een herseninfarct, waar zijn gezondheid zeker niet beter op werd. Dit dwong Willem en Henny om te stoppen met werken en ze gingen met pensioen.

Uiteindelijk, in januari 2013, overleed Willems vrouw Henny aan eierstokkanker… Willem mist haar ontzettend en heeft al haar spullen en verzamelingen in tact gelaten als herinnering aan haar.

Het huis der verzamelingen

Willem en Henny hebben altijd met veel plezier in het huis in Den Helder gewoond. Na al die jaren puilt het huis uit van de spullen. Poppen van Henny, klokken, pijpen, Delfts blauw, olielampen, bloemenvazen, schilderijen, je vindt het hier allemaal! De verzameling poppen is ooit begonnen door een bezoekje van Henny aan de rommelmarkt. Het huis staat nu vol met zo’n 45 poppen. Ook zijn in het huis veel klokken te vinden, elk met een eigen verhaal. De meest bijzondere klok van Willem is de klok van zijn vader. Willem vindt veel geluk in zijn modeltreinencollectie, in de loop der jaren is de zolder hier volledig door bezet. Hij steekt er veel tijd in.

Naast de poppen, klokken en treinen is het huis ook nog eens vol gehangen met een breed scala aan schilderijen, geschilderd door Henny’s vader. Hier zitten een paar bekende replica’s tussen, waaronder de aardappeleters van Van Gogh.

In de afgelopen jaren heeft het huis meerdere verbouwingen ondergaan. De voordeur wordt niet gebruikt, deze wordt gebarricadeerd door allerlei spullen in de woonkamer. Om binnen te komen hadden Willem en Henny de garage die aan het huis grenst gekocht. De garage is nu de entree en heeft ook een ander adres dan de reguliere entree. En zijn nog meer ingrepen gedaan…

makeover den helder keukenmakeover trap den helder
De garage is de entree, je stapt dan wel meteen bij Willem de keuken in. De trap in de woonkamer stond eerst ook andersom.

makeover den helder jukebox tv makelaar
De ruimte waar de jukebox staat was voorheen een buitenplaats.

Kortom, Willem en Henny hebben de mogelijkheden van dit huis flink verkend.

Waarom te koop

Na het overlijden van zijn vrouw zit Willem alleen in huis, samen met zijn nieuwe hondje Chill. Al zijn oude vrienden zijn weg of kunnen niet meer met elkaar opschieten. Voor Willem is het tijd voor een nieuwe stap. Graag zou hij dichter bij zijn kinderen en kleinkinderen willen wonen. Willem wilt graag een huisje met een tuin en ruimte groot genoeg voor zijn verzamelingen.

Zijn dochter Sarianne is de aangever in deze case. Ze is erg blij met het besluit van haar vader dat hij dichterbij wilt gaan wonen. “Ik heb dit zelf ook altijd gewild, maar durfde het nooit tegen hem te zeggen. Dit is echt zijn huisje en heeft natuurlijk veel dierbare herinneringen. Dus ik dacht altijd: ‘Als hij weg wilt, dan geeft hij het zelf aan. Dus toen hij het vertelde was ik eigenlijk heel blij.” Sinds het overlijden van haar moeder is Sarianne heel close geworden met haar vader. “Ons gezin is uitgebreid, met een opa.”

Ondanks minpuntjes van het huis (de huidige inrichting, geen garage en parkeerplek voor de deur) ziet zij wel potentie in het huis. “Je kunt er best wat leuks van maken. Maar… er moet nog veel gebeuren!” 

Aan de de slag!

Het team van MakeOver heeft het huis bekeken en een plan getrokken om dit aantrekkelijk te maken voor kijkers. Ze kunnen aan de slag!

makeover den helder werkzaamhedenmakeover den helder overleg
Alle spullen worden tijdelijk opgeborgen zodat er genoeg ruimte is voor het team om deze klus te klaren.

werkzaamheden makeover den helder inrichting
Het team werkt hard om een nieuwe stap voor Willem te realiseren.

werkzaamheden den helder
Het huis wordt ingericht en de puntjes worden op de i gezet, voordat Willem zijn huis weer betreedt.

Het resultaat

Na veel sjouwen, verven, klussen en inrichten heeft het team van MakeOver dit poppenhuis omgetoverd tot een huis met veel potentie.

makeover voorkant after den helder
Neem snel een kijkje in het huis!

makeover after den helder
Wat een licht! Door lichte muren en meubels lijkt de ruimte veel groter. Ook mede dankzij de vermindering van de vele verzamelitems. De jukebox en de ouderwetse kachel zijn behouden om toch iets van Willem erin te houden.

makeover after huiskamer den helder
De andere kant van de huiskamer. Door de invallende zon creëert de ruimte rust en warmte, een sfeer geschikt voor ieder mens!

Styliste Merel over het ‘museumhuis’

styliste merel havenaar makeover“De woning van Willem leek wel een museum. Het stond véél te vol en de voordeur was geblokkeerd door een vensterbank. Daardoor waren de interieurmogelijkheden bijna niet te zien. De uitdaging was om ervoor te zorgen dat de ruimte zichtbaar werd in plaats van de spullen en tegelijkertijd rekening te houden met Willems wensen. Hij is erg gehecht aan zijn spullen met dierbare herinneringen. Veel meubels moesten weg maar het is gelukt om de jukebox, zijn prachtige oude grammofoon en wat schilderijen in het nieuwe interieur in te passen. Meteen ook lekker duurzaam! Samen met vintage én nieuwe, lichte strakke meubels en accessoires is een spannend contrast ontstaan.

Een ruime, lichte, eigentijdse woonkamer. Aantrekkelijk voor een véél grotere doelgroep. Willem had liever zijn eigen spullen gehouden, maar begreep dat verandering voor de verkoop van zijn huis belangrijk is. Een woonkamer moet niet lijken op een museum, maar op een plek om te ontspannen.

Ik heb Willem geadviseerd om ook het rommelhok en de bovenverdieping van zijn huis flink op te ruimen en spullen desnoods tijdelijk op te slaan. Zodat potentiële kopers ook daar direct zien welke mogelijkheden het huis heeft.”

Makeover styliste: Merel Havenaar

[twentytwenty]

voor makeover den helder

na makeover den helder

[/twentytwenty]

Bekijk de makeOver nog een keertje, wat een contrast tussen drukte en rust.

Veel succes Willem met het zetten van een nieuwe stap!

 

Elke dinsdag om 20:30 op RTL4 is er weer een aflevering van TV Makelaar: Mission Impossible waar MakeOver weer aan de slag gaat. Mis het niet!

 

Producten uit de MakeOver

MakeOver bedankt de sponsors van deze aflevering van TV Makelaar: Mission Impossible.

Brunklaus Amsterdam leverde de prachtige hanglampen Shady Tree van ontwerpster Nicolette Brunklaus.
makeover den helder shady tree

Met zo’n lamp waan je je zo in de natuur! In verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Andere fraaie ontwerpen van Nicolettes hand vind je op www.brunklaus.nl.

De skyplanters komen van Bosske en werden supersnel geleverd. De ‘op-z’n-kop’ plantenhanger is hier in keramiek uitgevoerd, maar ook verkrijgbaar in gerecycled plastic.
skyplanter bosske makeover den helder

 

 

Eerder door jou bekeken producten

Caso Fomini Crema Melkopschuimer
50,85 62,99 Caso Fomini Crema Melkopschuimer Caso Bekijk Shop
MADE Essentials Alana bijzettafel, zwart
99,- MADE Essentials Alana bijzettafel, zwart MADE.COM Bekijk Shop
Bureau Frontie, Maja Moebel
219,99 Bureau Frontie, Maja Moebel Maja Moebel Bekijk Shop
Hoekbank Silvano, loftscape
1799,99 Hoekbank Silvano, loftscape loftscape Bekijk Shop
Garden Lights Alder Spot 12V Bundelset 3 st.
66,95 98,95 Garden Lights Alder Spot 12V Bundelset 3 st. Garden Lights Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?