De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Case #5 TV Makelaar: Mission Impossible Lage Zwaluwe

De Before en After, nadat MakeOver langs is geweest bij Piet en Babs in Lage Zwaluwe

[twentytwenty]

makeover_lage_zwaluwe_after

makeover_lage_zwaluwe_before

[/twentytwenty]

Benieuwd naar het verhaal achter deze make-over? Lees snel verder!

Maak kennis met Piet en Babs

makeover_piet

makeover_babsIn deze ruime villa op een klein industrieterrein in Lage Zwaluwe wonen Piet (69) en Babs (62) inmiddels 14 jaar. De woning staat vlak naast de Fixet, deze bouwmarkt hebben ze 32 jaar zelf gerund en uiteindelijk in 2011 verkocht. De Fixet stond ook wel bekend als ‘Piet Klus’, ze waren en zijn heel bekend in Lage Zwaluwe.

Piet en Babs hebben de woning in 1,5 jaar vanaf de eerste steen zelf opgebouwd en ingericht. Alleen een metselaar heeft een helpende hand geboden. Piet is uitvoerder in de bouw geweest en ook Babs kan alles als het op creativiteit aankomt. Van schilderen en behangen tot de inrichting van het huis. Zo hebben ze samen hun eigen paleisje gecreëerd. Ze hebben de inspiratie voor de stijl van het huis uit België gehaald. Piet is profwielrenner geweest en heeft veel rondes in België gefietst. Hier zag hij vaak huizen in deze bouwstijl wat hij prachtig vond. Ze hebben zelfs bij mensen aangebeld en binnen gekeken om hun inspiratie op te kunnen doen.

De kitscherige stijl

De inrichting noemen ze zelf zwaar barok en de stijl van Lodewijk de 14e. In elk meubel zit een krul, zoals ze zelf zeggen. Deze ‘krul’ is ook doorgevoerd in alle plafonds waar ze decoratieve plafondlijsten tegenaan gemaakt hebben. Wat nog meer opvalt zijn alle engelen die door het huis staan of hangen, zelfs in sommige meubelen zijn engelen verwerkt. Dit vinden ze gewoon mooi.

makeover_lage_zwaluwe_prullaria

Net als alle ‘prullaria’ en kitscherige spulletje, ze houden er gewoon van. Alles wat in de woning staat hebben ze overal vandaan gehaald. Van marktjes tot winkels die hun spullen uit Engeland haalden. Ondanks dat zouden ze de spullen zo mee verkopen met het huis en hun volgende huis bijvoorbeeld modern inrichten.

Door het hele huis staan ook bloemstukken of ‘neppers’ zoals Piet ze noemt, die bijna allemaal gemaakt zijn door Babs. Ze is vroeger modeontwerpster geweest voor kinderkleding, maar ze maakte ook poppenkleding en trouwjurken. Zo heeft ze haar eigen trouwjurk helemaal zelf genaaid. Op de trouwfoto vind je hun stijl, barok, zelfs terug. Babs is wel gestopt met het naaiwerk, mede door haar gezondheid.

De reden van vertrek

20 jaar geleden kreeg ze borstkanker en dat is tot op de dag van vandaag een aanslag geweest op haar lichaam. Zo is haar ene arm dikker dan de ander doordat haar lymfklieren weggehaald zijn en ze heeft ook suikerziekte er overheen gekregen. Wel kan ze haar creativiteit nog kwijt in de kapsels van haar moeder, zwager en vriendinnen (zo moest ze de krullers nog bij haar moeder inzetten), ze is een echte duizendpoot.

Nu ze steeds ouder worden merken ze dat het onderhoud aan het huis hen opbreekt. De schoonmaak wordt te veel en ook de grote tuin waar Piet dagelijks mee bezig is, is te groot geworden. Dit is dan ook de reden dat ze het huis willen verkopen, ze willen kleiner gaan wonen. Daarnaast zijn ze heel druk met de kleinkinderen, is piet altijd bezig met klussen en willen ze meer tijd doorbrengen in hun huis in Zeeland. Achter de tuin liggen paardenstallen die ook nog bij het huis horen. Piet heeft altijd paarden, schapen en geiten gehad. De zorg voor de dieren werd hem helaas te veel en hield hem te veel aan huis. Er is nu iemand die voor de paarden en de geiten zorgt. Op deze manier kan hij toch nog van de paarden genieten, maar hoeft hij niet meer voor ze te zorgen.

makeover_keuken

In het huis zelf bevinden zich nog een kitscherige keuken, badkamer met jacuzzi, verschillende slaapkamers, kantoor en een hele grote zolder. Ze hebben er nog niet veel aan gedaan om het huis te verkopen. Het staat alleen op een site van een bevriende makelaar en op Jaap.nl, niet eens op Funda dus. Ze weten ook dat de prijs nu veel te hoog is en zijn bereid te zakken. Punt amen uit, zoals Piet zou zeggen.

De make-over kan beginnen!

Met de kennis en de visie van de styliste kan MakeOver aan de slag! Om deze woning aantrekkelijker te maken voor een veel grotere doelgroep moet er een hoop veranderen.

makeover_werkzaamheden1
makeover_werkzaamheden2

De overvolle ruimtes met zeer klassieke en zelfs barokke meubelen worden leeg gehaald. De gordijnen gaan er ook af. Dit zorgt meteen al voor veel meer ruimte en licht.

benieuwd_makeover

Benieuwd naar het resultaat? Kijk snel verder

Het resultaat

Wat een ruimte en licht! Door veel minder spullen, prullaria en meubels heeft deze ruimte een heel andere uitstraling gekregen. Daarnaast is er gekozen voor een lux interieur wat goed aansluit bij de uitstraling van het huis.

makeover_resultaat1
makeover_resultaat2
makeover_resultaat3
makeover_resultaat4

MakeOver styliste Ingrid over het resultaat

makeover_ingrid

Wat was de grootste uitdaging/wat was essentieel voor de ruimte?
De ruimtes waren overvol met zeer klassieke en zelfs barokke meubelen, gordijnen die het licht buiten hielden net als het hele afwerking en hele hui was overdaad. Hierdoor leken de enorme ruimtes klein en donker. Ook was de enorme klassieke haard enorm sfeer bepalend. Het was dus essentieel dat de ruimtes weer tot zijn recht komen, meer licht, meer ruimte en een toegankelijkere maar nog steeds mooie luxe stijl, die past bij een huis van dit formaat, afwerking en prijsklasse.

Hoe zorg je voor de goede balans tussen vastgoedstyling en het type huiseigenaren?
Hier was redelijk eenvoudig omdat Babs en Piet heel erg graag alles wilde doen om hun huis te verkopen. Zij hadden zoals gezegd mooie spullen maar alle bij elkaar was het teveel. Wij hebben dus wat schilderijen en accessoires laten terugkomen in het interieur. Verder zijn zij de ideale klant voor een vastgoedstylist alles hebben zij exact hetzelfde gehouden tot aan het soort bloemen toe.

Wat vind je zelf van het eind resultaat?
Het resultaat is een moderne woonkamer geworden, die heel ruimtelijk en luxe oogt. Ook de vernieuwde haard heeft nu een mooie functie als rustige zit/leeshoek en ook de serre met het mooie uitzicht op de tuin en de paarden komt nu beter tot zijn recht. Het is een mooi resultaat waarbij de woning goed tot zijn recht komt.

Hoe reageerden de bewoners?
Ze vonden het een mooie sfeer en meubels en inderdaad veel groter, maar na een paar weken vonden het toch teveel volgens als op vakantie in eigen huis. Eerst waren ze heel blij maar toen de bezichtigen uitbleven, waren ze wel teleurgesteld. De lokatie blijft een hele lastige.

Welke tips heb je meegegeven?
Ze hebben naar aanleiding van de tip een bovenverdieping aangepakt en die is nu zeer ruim en licht. En ook de vorige ruimte beneden zijn aangepakt. Met name de speelkamer heeft met een nieuwe laag verf en andere gordijnen een heel andere uitstraling en een functie gekregen.

Makeover styliste Ingrid Meulenbelt

Elke dinsdag om 20:30 op RTL4 is er weer een aflevering van TV Makelaar: Mission Impossible waar MakeOver weer aan de slag gaat. Mis het niet!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?