De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Case #8 TV Makelaar: Mission Impossible Purmerend

De Before en After, nadat MakeOver langs is geweest bij Rainier en Rebecca in Purmerend

[twentytwenty]

Purmerend-voor

Purmerend-na

[/twentytwenty]

Benieuwd naar het verhaal achter deze make-over? Lees snel verder!

Maak kennis met Rainier en Rebecca

Rainier en Rebecca kennen elkaar al vanaf dat ze 16 jaar oud zijn. Ze waren vrienden, kregen een relatie maar verbraken deze ook weer. Uiteindelijk bleven ze toch met elkaar verbonden en Rebecca trok bij Rainier in. Binnen korte tijd werd Rebecca zwanger. Ze besloten te trouwen, geheel in jaren 50-stijl. Het huisje waar ze destijds woonden was eigenlijk te klein om als gezin in te wonen. Omdat ze allebei graag meer kinderen wilden, besloten ze een groter huis te kopen in Purmerend.

Waarom Purmerend? Rebecca is geboren en getogen in Purmerend en ze wilde graag weer terug naar haar roots. De Amsterdamse Rainier vond dat geen enkel probleem. Ze vonden een mooi huis met een grote tuin en genoeg kamers. Ze hadden nu genoeg ruimte voor meer kinderen en twee jaar later werd hun tweede kindje geboren.

Helaas hadden Rainier en Rebecca in die tijd veel problemen. Het huwelijk en het gezinsleven kregen geen vorm en Rebecca werd erg ongelukkig. Uiteindelijk besloten ze, tot hun grote verdriet, te gaan scheiden. Dit is nu ruim een jaar geleden. Rebecca is vertrokken en huurt een klein flatje aan de rand van Purmerend en Rainier woont nog in hun gezamenlijke huis. Ze hebben een co-ouderschap en de kinderen zijn een paar dagen bij Rebecca en de andere paar dagen bij Rainier. Rainier werkt als een marine man, het is een drukke en verantwoordelijke baan. Hij is meerdere keren uitgezonden naar oorlogsgebieden en was dan lang van huis. Rebecca werkt parttime bij Belcompany.

Rebecca has left the building

De woning van Rainier en Rebecca is helemaal ingericht in jaren 50-stijl. Er hangen overal posters en foto’s van Elvis, Amerikaanse oldtimers en Amerikaanse zwart-wit stadsgezichten. Daarnaast hangen en staan er allerlei attributen die je meenemen in de tijd van de rock and roll. Kortom, hier woont een fan! En de enige die fan is, is Rainier, onze marinier. Rebecca heeft het nooit mooi gevonden maar ze heeft dat niet durven zeggen. Rainier heeft de liefde voor deze tijd meegekregen van huis uit, de woning van zijn ouders is nog veel extremer. Het liefste had Rainier de woning nog uitbundiger ingericht maar dat heeft Rebecca nog enigszins kunnen tegenhouden.

Toen ze de woning te koop zetten hebben ze op aanraden van de makelaar een aantal dingen aangepakt, maar nog steeds is het een inrichting waar je van moet houden. Het is moeilijk om je hiermee te identificeren omdat het een doorgevoerd geheel is in jaren 50-stijl. Rainier is hartstikke trots op zijn huis. Hij heeft alles zelf geschilderd en bedacht. Het blauwe gedeelte op de muur heeft hij er zelf tegenaan geplakt, het is vloerzijl! De woning is heel precies en netjes afgewerkt maar overal voel je de rock and roll.

Purmerend-voor 2
Purmerend-voor 1

Back to the 50’s

‘Mijn smaak wat betreft jaren 50-stijl komt voort uit mijn opvoeding. Mijn ouders zijn al jaren gek van de 50er jaren en ik ben er dus al van kleins af aan mee opgegroeid. Bij mij begon het tien jaar geleden pas echt te leven. De passie begon door mee te gaan met mijn ouders naar een rock and roll café waar ze ook regelmatig achter de bar stonden. Doordat ik veel in dit café aanwezig was begon de muziek aan te slaan en ik begon het leuk te vinden. Vervolgens raak je meer verbonden met de muziek en de stijl. De woning in Zaandam werd toen al beetje bij beetje meer aangekleed naar jaren 50-stijl. Er kwam een jukebox, er ging zijl tegen de muren en er kwam een mooi barretje bij in jaren 50-stijl.

Rebecca raakte in 2007 zwanger en ik heb haar toen ten huwelijk gevraagd. Rebecca heeft volmondig ja gezegd en we begonnen met het plannen van onze bruiloft. Tijdens het plannen kwam haar moeder met het idee een thema te geven aan de trouwerij, ze stelde het thema jaren 50 voor. Zowel Rebecca als ik vonden dit een zeer goed idee en uiteindelijk is onze trouwerij ook helemaal in jaren 50-stijl gedaan.

Uiteindelijk wilden Rebecca en ik groter gaan wonen en zijn we na paar maanden hard knutselen naar Purmerend verhuisd. Die paar maanden knutselen resulteerde uiteindelijk in een woning die volledig is ingericht in, je raad het nooit, de jaren 50-stijl. Rebecca is inmiddels uit de woning vertrokken en woont nu in een huurflatje in Purmerend. Rainier kan de woning niet alleen betalen en daarom hebben ze hem te koop gezet. Hij wil graag in Purmerend blijven voor de kinderen.

De make-over kan beginnen!

Met de kennis en de visie van de styliste kan MakeOver aan de slag! Om deze woning aantrekkelijker te maken voor een veel grotere doelgroep moet er een hoop veranderen.

MakeOver

Benieuwd naar het resultaat? Kijk snel verder

Het resultaat

Purmerend MakeOver 3
Purmerend MakeOver 4
Purmerend MakeOver 1
Purmerend MakeOver 2

 

MakeOver styliste Merel over het resultaat

styliste merel makeover den helder

Vijftiger jaren spullen zijn in, maar het huis van Rainier was er mee bezaaid. De woonkamer leek wel een filmdecor uit de jaren vijftig! De bonte verzameling kleuren zal weinig mensen aanspreken. De grootste uitdaging was om dat kleurgeweld, inclusief de knalrode keuken, in te tomen en binnen één dag te zorgen voor een woonruimte die aantrekkelijk is voor een véél grotere doelgroep en ook een plek waar Rainier en zijn kinderen zich thuis kunnen voelen.

Natuurlijk houd je bij vastgoedstyling rekening met de wensen en levensstijl van de bewoner(s). Maar voorop staat dat de woning een grote doelgroep aanspreekt en snel verkocht wordt! Nadat de plannen waren gemaakt en alle materialen, meubels en accessoires waren aangeschaft, gingen het team van MakeOver héél hard aan de slag. Het belangrijkste was rust en ruimte te creëren. Het speelhoekje van de kinderen is daarom tijdelijk naar boven verhuisd. Verder kozen we voor een wat stoere look, passend bij Rainier en een beetje kleur om het niet té serieus te maken.

Schenk Interieurwerk van het MakeOver team maakte ter plekke nieuwe kastdeurtjes op maat. Met de witte deurtjes lijkt de keuken véél ruimer. Strakke lijnen, met hier en daar een ronde vorm en donkere kleuren in een verder redelijk lichte ruimte creëren een eigentijdse, stoere én rustige sfeer. De rode accessoires en het kleine beetje geel zorgen voor meer spanning en een vrolijke noot. Kleur in een woning die verkocht moet worden, op de juiste manier toegepast, mág! Nu zie je goed hoe fijn je in het huis van Rainier zou kunnen wonen!

Rainier vroeg zich af of dit wel hetzelfde huis was waar hij vanochtend was vertrokken. Natuurlijk moest hij wennen aan de nieuwe look en is het niet zijn smaak, maar voor de verkoop van een woning moet de smaak van de bewoner(s) soms wijken. Rainier vond het leuk dat een paar van zijn vijftiger jaren spullen weer een plekje hadden gekregen.

Na afloop van de metamorfose heb ik Rainier advies gegeven over de andere ruimtes in huis. Zo kunnen felblauwe kozijnen beter wit worden geschilderd. Dat zorgt voor meer licht in de kamer en geeft rust. Overtollige kasten en spullen, die niet gebruikt worden, kunnen beter tijdelijk een andere plek krijgen. Ruimte en rust zijn heel belangrijk voor een fijne sfeer en maken een woning aantrekkelijker.

Makeover styliste Merel Havenaar

Elke dinsdag om 20:30 op RTL4 is er weer een aflevering van TV Makelaar: Mission Impossible waar MakeOver weer aan de slag gaat. Mis het niet!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?