De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Interieur Advies Case #14: Tjitske

Interieur Advies #14: Tjitske

Als MakeOver.nl willen we mensen graag helpen bij het realiseren van hun droomwoning! Een aantal mensen zijn je al voor gegaan en hebben interieuradvies van ons ontvangen. Een advies geheel persoonlijk en aangepast aan hun wensen en ideeën. We zullen deze inzendingen uitlichten en zijn inmiddels aangekomen bij nummer zes: Tjitske!

Tjitske heeft een prachtige vrijstaande woning. Zelf is ze er erg tevreden mee en ze woont er met veel plezier. Het enige wat haar dwars zit is de inrichting van de woning. Eerder woonde ze in een ander huis en daar stonden de meubels prachtig, nu is ze al een tijdje verhuisd en ze kan maar geen goede plek vinden voor de meubels. Dit is iets waar veel mensen tegenaan lopen na een verhuizing. Als je je meubels namelijk mee verhuist, krijgen ze een geheel andere achtergrond. De indeling van het huis is waarschijnlijk anders, de vloer is anders, de muren zijn anders, de gehele woning geeft een andere twist aan jouw meubels. Wees dus niet getreurd als de meubels niet zo goed in je volgende woning lijken te passen, daar geven wij jou tips voor!

Tjitske’s huidige situatie

Tjitske’s huidige situatie hebben we al zo goed als doorgenomen. De onderstaande foto’s geven een beeld bij het verhaal. De meubels lijken hier niet op hun plek te staan en daardoor is het interieur geen geheel. Er zullen duidelijke keuzes gemaakt moeten worden, dan kun je die eenheid weer terug vinden.

MakeOver-interieur-advies-tjitske2

De sfeer van Tjitske

[Tweet “De eerste stap om je interieur te veranderen is het maken van een moodboard.”] Het moodboard gaat je helpen de juiste sfeer te vinden. Je kunt nagaan wat er in je vorige huis zo anders was én wat je in je volgende woning graag wilt bereiken. Wat vind je mooi? Wat wil je uitstralen? De kleuren voor Tjitske zijn gekozen aan de hand van haar huidige situatie. Een mooie zeegroene kleur gecombineerd met aardetinten. Deze kleuren zullen het geheel alweer heel anders doen lijken. Experimenteer ermee.

MakeOver-interieur-advies-tjitske3

De finishing touch

Als de basis klaar is, is het tijd om naar de meubels te kijken. Wat wil je behouden en wat wil je graag nieuw kopen? In deze situatie is het goed om één bepaalde stijl door te voeren met wat accessoires en accenten uit andere stijlen. Zo houdt je het spannend en speels. Met het behouden van wat huidige meubels en het integreren van nieuwe creëer je een nieuwe situatie maar met behoud van huidige meubels. Zo hoef je niet meteen je gehele inrichting te vernieuwen. Een mooie hoekbank voor Tjitske en daarbij een fauteuil in een lichte kleur geven de inrichting een rustieke uitstraling. De groene kleur komt achter deze neutrale stoffen extra tot z’n recht. Uiteindelijk zal dit interieur eruit zien als een eenheid.

MakeOver-interieur-advies-tjitske4

Producten specificatie

Stoel: MakeOver
Tafel: Jorg Steigerhout
Kast: Wehkamp
Bijzettafel: Woonexpress
Kleed: House Doctor
Accessoires: Diversen
Bank: Onbekend

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?