De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Interieur Advies Case #19: Jeanine

Interieur Advies #19: Jeanine

Als MakeOver.nl willen we mensen graag helpen bij het realiseren van hun droomwoning! Een aantal mensen zijn je al voor gegaan en hebben interieuradvies van ons ontvangen. Een advies geheel persoonlijk en aangepast aan hun wensen en ideeën. We zullen deze inzendingen uitlichten en zijn inmiddels aangekomen bij nummer negentien: Jeanine.

Jeanine woont in een prachtige vrijstaande en landelijke woning in de buurt van Tiel. Je raad het al, deze landelijke woning zit boordevol ruimte, leuke hoekjes en authentieke elementen. Maar er moet gezegd worden: soms maakt ruimte het moeilijk om een warme en gezellige sfeer te creëren. Ook heeft Jeanine in deze woning veel bruine meubels gehad. Ze wil af van het bruin en wil juist wat meer lichte en frisse kleuren integreren. Doordat er in het hele huis gekozen is voor groene muren, is het soms lastig om bijpassende meubels en accessoires te vinden. Wij hebben genoeg tips in petto om Jeanine een stap verder te kunnen helpen.

Jeanine’s huidige situatie

Zoals je ziet is dit een gezellige en landelijke woning. De binnenkant doet “boerderij-achtig” aan. Houten balken op het plafond, veel houten en ook stoffen bruine meubels, een mooie houtkachel en hoge lambrisering op de wand. Allemaal van die karakteristieke elementen die de woning een huiselijke sfeer geven. Soms kunnen bruine meubels wel een wat donkere en sobere uitstraling geven. Dat gegeven zie je hier ook terugkomen. De keuken daarentegen is juist wit en fris en oogt daardoor een stuk ruimtelijker. Dit grote contrast zorgt ervoor dat er nog geen duidelijke lijn te herkennen is in dit interieur.
MakeOver-Interieur-advies-Jeanine-2

De mood van Jeanine

#1 Kleurpallet
Het eerste moodboard heeft een combinatie van kleuren die ze al verwerkt hebben in hun huidige interieur, alleen dan in een moderner jasje. De aardetinten kleuren mooi bij elkaar. Ze geven die landelijke sfeer niet iets extra’s. Omdat het groen op alle muren terug te vinden is, kan de herhaling na een tijdje saai worden. Om dit te doorbreken kun je als contrast andere kleuren toevoegen in accessoires en meubels. Deze geven je weer een hele andere kijk op je interieur.
MakeOver-interieur-advies-Jeanine-3

#2 Kleurpallet
Je wist het misschien nog niet, maar groen en geel kleuren heel erg goed samen! Het is echt een gouden combinatie. Waar grijs/groen soms wat somber kan ogen, geeft geel het juist een frisse en vrolijke noot. De kleuren laten elkaar opleven en dan weet je over het algemeen dat het goed zit. Met een paar grote planten en leuke accessoires zorg je voor een mooie finishing touch.
MakeOver-interieur-advies-Jeanine-4

De gouden tip

Groen is een echt een combinatie-kleur. Het leent zich perfect voor het combineren met bijvoorbeeld geel, terra kleuren of juist met een pittige tint als grijs. Gebruik het daarom gerust in overvloed! En vergeet daarbij dus niet het “echte” groen toe te voegen! Planten kunnen niet ontbreken in het interieur.

Wil jij ook een MakeOver? Schrijf je snel in op https://www.makeover.nl/gratis-interieur-advies.

Eerder door jou bekeken producten

HEMA Ovenschaal Met Deksel 2.3 Liter
10,- HEMA Ovenschaal Met Deksel 2.3 Liter HEMA Bekijk Shop
Cosy & Trendy Bord Laguna Old Rose Ø 26.5 cm
7,49 Cosy & Trendy Bord Laguna Old Rose Ø 26.5 cm Cosy & Trendy Bekijk Shop
Sealskin Pierra Toiletborstel met houder
29,95 Sealskin Pierra Toiletborstel met houder Sealskin Bekijk Shop
HEMA Metalen Mand 19.5 X 25 X 18.5 (White)
7,- HEMA Metalen Mand 19.5 X 25 X 18.5 (White) HEMA Bekijk Shop
Ingo Maurer Campari Light Hanglamp
251,99 Ingo Maurer Campari Light Hanglamp Ingo Maurer Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?