De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Interieur Advies Case #20: Marian

Interieur Advies #20: Marian

Als MakeOver.nl willen we mensen graag helpen bij het realiseren van hun droomwoning! Een aantal mensen zijn je al voor gegaan en hebben interieuradvies van ons ontvangen. Een advies geheel persoonlijk en aangepast aan hun wensen en ideeën. We zullen deze inzendingen uitlichten en zijn inmiddels aangekomen bij nummer twintig: Marian!

Marian leeft in een op en top knusse woning. Donkere meubels een landelijk sfeertje en mooie grijstinten op de muur – dit zijn drie opvallende aspecten uit Marian’s woning. De landelijke sfeer komt overal in terug: een dierenvel op de vloer, een houtkachel en natuurlijke materialen als een houten lampvoet. Waar een ander de donkere kleuren misschien te overheersend zou vinden noemt Marian het graag een “moody” interieur. En daar heeft ze helemaal gelijk in!

Marian’s huidige situatie

De foto’s laten het al zien: het geheel oogt vrij donker. Doordat er niet al teveel licht binnendringt in deze woonruimte en er ook nog eens is gekozen voor donkere kleuren geeft deze woonruimte een wat sombere indruk. Donkere meubels kunnen soms zorgen voor een gezellige en warme uitstraling, maar omdat de donkere kleur hier uit verhouding is, is het nu te overheersend. De landelijke sfeer moet wat meer richtlijnen krijgen zodat het gehele interieur mee kan worden genomen in deze sfeer. En mogelijk met de integratie van wat lichtere kleuren!
MakeOver-interieur-advies-Marian-2

De mood van Marian

De moods voor Marian zijn wat lichter en frisser dan haar huidige interieur. Zoals je ziet kun je best wat huidige donkere meubels bewaren maar als je deze combineert met een frisse kleur groen krijgen ze een hele andere uitstraling en komen ze veel beter tot hun recht. Door het donkere grijs op de muur een paar tinten lichter te maken krijg je weer een beetje lucht en licht in huis. De combinatie grijs en groen kleurt heel goed samen.
MakeOver-interieur-advies-Marian-3

Door iets meer onbewerkt hout toe te voegen aan het huidige interieur, creëer je een extra dosis warmte. Ruige en onbewerkte materialen maken het landelijke interieur éxtra landelijk. Het is een kwestie van de natuur naar binnen halen. Hier zit geen limiet aan, dus leef je uit!
MakeOver-interieur-advies-Marian-4

De gouden tip

Probeer één stijl (of een goede mix) altijd door je hele interieur te verwerken. Zo krijg je geen “slordig” of onsamenhangend gevoel. Eenheid brengt je interieur tot rust. En dat is uiteindelijk wat je nodig hebt om van je huis een thuis te maken!

Wil jij ook een MakeOver? Schrijf je snel in op https://www.makeover.nl/gratis-interieur-advies.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?