De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Interieur Advies Case #22: Petra

Interieur Advies #22: Petra

Als MakeOver.nl willen we mensen graag helpen bij het realiseren van hun droomwoning! Een aantal mensen zijn je al voor gegaan en hebben interieuradvies van ons ontvangen. Een advies geheel persoonlijk en aangepast aan hun wensen en ideeën. We zullen deze inzendingen uitlichten en zijn inmiddels aangekomen bij nummer 22: Petra!

Petra woont in een ruime woning waar ze met het hele gezin met veel plezier woont. Omdat het hele gezin zo z’n plek wil hebben in de woonkamer, is het soms lastig een duidelijke indeling te maken. Door de ruime opzet van de woonkamer kun je er veel meubels kwijt en kun je gemakkelijk twee zithoeken creëren. Zelfs de eettafel krijgt hier nog een mooie plek! Toch is er iets wat Petra niet helemaal lekker zit. De huidige inrichting is niet meer helemaal naar wens, waar er nu vooral donkere en bruine meubels staan willen ze graag naar een licht en modern interieur. Ook mag er best wat meer kleur verwerkt worden in het interieur. We gaan gauw aan de slag!

Petra’s huidige situatie

Het huidige interieur van Petra oogt vrij donker. Zelfs al zijn de foto’s met daglicht gemaakt, het geheel oogt donker. Dit komt voornamelijk door het gebruik van donkere meubels. Het koloniale stijltje geeft het interieur een zware en robuuste uitstraling. Deze stijl is doorgevoerd in de gehele woonkamer, het zal straks dus een extra grote verandering zijn als deze meubels worden vervangen door lichte en frisse meubels. Het meest opvallende van deze woonkamer is de ruimte. En het oogt straks, door het gebruik van lichte kleuren, nog tien keer groter!
MakeOver-interieur-advies-Petra-2

De mood van Petra

#1 Basic
Om eerst een beeld te schetsen van een licht interieur, geven we in dit moodboard aan wat lichte meubels en kleuren doen met de ruimte. Zoals je ziet oogt het fris, ruimtelijk en licht. Omdat de woonkamer zoveel ruimte heeft, kan deze ook best wat grote meubels gebruiken. Deze benadrukken de ruimtelijkheid. Zorg dat je een ruime woning nooit vol stopt met allerlei kleine meubels, deze doen de ruimte juist weer klein lijken.
MakeOver-interieur-advies-Petra-3

#2 Gekleurd
Als de basis goed is, kunnen we kleur toevoegen! Stiekem zijn we weg van groen en verwerken we dat het liefst in elk interieur. Het is een kleur die de ruimte echt doet opleven. In zo’n grote ruimte mag het best een wat donkere groene tint zijn. Daardoor oogt de ruimte knus en huiselijk. Een lange wand kun je nog opvullen met wat mooie schilderijen of fotolijstjes met leuke vakantie- of familiefoto’s.
MakeOver-interieur-advies-Petra-4

De gouden tip

Donkere kleuren en meubels moet je toepassen in kleine hoeveelheden. Je ziet dat het zo’n grote ruimte kleiner kan laten lijken en dat is zonde. Bekijk eerst altijd goed hoe de lichtinval is in de desbetreffende ruimte. Is er weinig licht, kies dan voor lichtere kleuren. Op lange termijn zal je hier veel meer plezier van hebben. Je kunt natuurlijk altijd wat donkere accessoires toevoegen, zo kun je toch nog je ei kwijt!

Wil jij ook een MakeOver? Schrijf je snel in op https://www.makeover.nl/gratis-interieur-advies.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?