De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

10 x een zomers interieur

Ben jij al helemaal klaar voor de zomer? Liggen de zomer kleren alweer in de kast? Heb je de slippers van de zolder gehaald? En is je huis en interieur al ‘zomer-proof’? Het mooiste seizoen van het jaar zit er weer aan te komen! De zomer van 2020 belooft een mooi seizoen te worden. Heerlijk genieten van het zonnetje in je tuin, barbecueën tot in de late uurtjes en genieten van de ondergaande zon. Dit doen we niet alleen in onze tuin maar ook binnenshuis. Hoe maak je het interieur nou ‘zomer-proof’? Kijk eens mee naar deze 10 zomerse interieurs voor meer ideeën en inspiratie. 10 x een zomers interieur!

Zomer01

Bron: fourwallsandaroof

De zomer haal je in huis door bijvoorbeeld gebruik te maken van natuurlijke kleuren en materialen in lichte tinten. Hoe lichter een ruimte is, des te zonniger het zal lijken in huis. Natuurlijke kleuren zoals deze groentinten geven een gevoel van frisheid en vrolijkheid.

Zomer02

Bron: flowerpatchfarmgirl

De zomer staat in het teken van vrolijkheid en dus ook vrolijke kleuren. Een interieur mag in de zomermaanden best wel wat meer kleur hebben. Voeg een aantal leuke kussentjes toe op de bank, een mooi kleurrijke print of schilderij aan de wand en een heerlijk koel tapijt voor op de vloer.

Zomer03

Bron: bloglovin

Eigenlijk is een interieur met veel daglicht een must voor elk seizoen maar in de zomer lijkt het soms nog veel belangrijker. Veel ramen betekend veel daglicht en dus ook veel zonlicht in huis. Zonlicht geeft warmte maar ook sfeer binnenshuis. Laat de zon heerlijk schijnen door openslaande deuren en ramen.

Zomer04

Bron: bloglovin

Ben jij niet een van de geluksvogels die aan de zee woont? Wees niet bang, je kunt de zee in ieder interieur terug laten komen. Zoek een mooie en kwalitatieve foto van het strand of van de zee en laat deze op groot formaat afdrukken. De sfeer van de foto zal je het gevoel geven alsof de zee toch heel dichtbij is.

Zomer05

Bron: coisasdcasa

Verse bloemen doen het altijd goed in huis. [Tweet “De geur, het gevoel en de kleuren van verse bloemen brengen die vrolijkheid van de zomer.”] Pluk wilde bloemen of koop een mooi bosje in de stad.

Zomer06

Bron: coisasdcasa

Iets wat we allemaal graag zouden willen maar niet allemaal hebben is openslaande deuren naar de tuin. Maar ook een openslaande deur naar een terras of balkon brengt die heerlijke warme zomerlucht naar binnen. Om het geheel iets romantischer te maken kun je bijvoorbeeld een mooi licht en dun wit gordijn voor de deur hangen waar de wind zo heerlijk doorheen kan waaien.

Zomer07

Bron: roomed

Verse planten en kruiden in de keuken zorgen voor een heerlijke geur. Hang ze op aan de kapstok, aan haakjes of aan het plafond voor een creatief effect.

Zomer08

Bron: roomed

Vet plantjes en cactussen zijn helemaal hip tegenwoordig. Vroeger vonden we ze maar saai en oubollig maar tegenwoordig mag je er zoveel gebruiken als je wilt. Mooie plantjes onder een stolp, in een glazen box of in kleine potjes bij elkaar. Kijk ook eens voor cactussen met mooie bloemen in knalkleuren.

Zomer09

Bron: perscentrumwonen

Ga eens voor een ander kleurtje dan je normaal gesproken zou kiezen. Fel geel of fel roze, iets gedurfder dan dat je al hebt. Gecombineerd met verse bloemen, wit tinten en natuurlijke materialen is je huis op en top zomers.

Zomer10

Bron: faithinterior

Wil je meer een ‘beach-look’ in huis? Maak dan bijvoorbeeld gebruik van hout stronken, zachte stoffen en basic kleuren zoals beige, wit, en zandkleur. Zorg dat je interieur licht en zacht overkomt voor een optimaal strand effect.

Eerder door jou bekeken producten

Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders
59,99 Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal
89,99 Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders
42,99 Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding James Bond, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding James Bond, Reinders home24 Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?