De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een ‘groen’ interieur met of zonder ‘groene’ vingers

Planten en ander ‘groen’ zijn tegenwoordig niet meer uit ons interieur weg te denken. Planten zuiveren de lucht en zorgen voor rust en balans. Kortom haal buiten naar binnen en je voelt je fijn. Dit geldt niet alleen voor thuis, maar ook voor op kantoor. Uit onderzoek is gebleken dat mensen zich prettiger voelen in een ‘groene’ omgeving op kantoor, en daarbij beter presteren. Hoe fijn is het dan als je een interieur ‘groen’ en toch onderhoudsvrij kan inrichten?

Dit kan bijvoorbeeld door een ‘groene’ moswand aan te brengen. Het mos is een op zichzelf staand mini-ecosysteem dat 100% onderhoudsvrij is. Het zuivert de lucht, het voelt heel prettig aan en het is een prachtige akoestische oplossing. Dus niet met een plantenspuit of gieter aan de slag, maar gewoon aan laten brengen en de komende jaren van genieten. Een duurzame oplossing die ik recent voor de Raadzaal van Landsmeer heb mogen toepassen. Daarnaast heb ik nog veel meer ‘groene’ interieursuggesties die zowel op kantoor als thuis zijn toe te passen. Wat zou jij het liefste terugzien in jouw ideale ‘groene’ interieur?

Bron: NH Dagblad ‘Mos als decoratie in Raadzaal’

Voor thuis is een moswand nog aardig aan de prijs, maar er zijn genoeg andere manieren om een prettige ‘groene’ sfeer te realiseren. Mix & Match met echte planten en kunstplanten, het mag tegenwoordig allemaal, zelfs op kantoor of in een publieke ruimte. Het gaat om het gevoel dat een ‘groen’ interieur geeft ,namelijk rust en balans. En als je niet van planten houdt, kun je altijd nog voor groene wanden of groene meubels kiezen om een rustgevende uitstraling te realiseren.

Een plantentuin in een vide

Project Be to Be Styling

Heb je een hoge ruimte op kantoor of thuis? Een plantentuin is dan een mooie oplossing om het interieur een ‘groene’ uitstraling te geven en daarbij heeft het een gunstig effect op de akoestiek. In de Raadzaal hebben we een houten frame met akoestisch doek bekleed en met staalkabels aan het 6 meter hoge plafond bevestigd. Het frame is voorzien van kunstplanten die nagenoeg echt lijken. Het geeft warmte aan de ruimte en is hier ook een prachtige mistletoe voor het bruidspaar tijdens een trouwceremonie in de Raadzaal.

Een urban jungle

Project Be to Be Styling

Verzamel een aantal planten in verschillende formaten bij elkaar in een kast of op de grond. De verschillende hoogtes en formaten zorgen dat het als 1 geheel oogt. Het hoeft uiteraard niet altijd zo weelderig als op deze afbeelding, een paar planten geven al een heel mooi effect. Kies het ‘groene’ interieur waar jij je prettig bij voelt. Heb jij geen ‘groene’ vingers? Kies dan voor een mix van makkelijke planten zoals een cactus of Aloë Vera. Wil je graag een populaire plant die niet zo makkelijk goed te houden is, kies dan voor een kunstvariant. Er zijn tegenwoordig heel veel mooie kunstplanten die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Ze zijn weliswaar meestal aan de prijs, maar elke keer nieuwe planten kopen is ook zonde. En je wilt een ‘groen’ interieur toch?

‘Groen’ in de slaapkamer

Project Be to Be Styling

De slaapkamer is niet de 1e ruimte waar je aan denkt bij een ‘groen’ interieur. Toch is het aan te raden om in de slaapkamer een aantal planten toe te voegen. Planten zuiveren de lucht van muffe geurtjes en staan daarnaast prachtig. Komt er niet veel daglicht in jouw slaapkamer? Zorg dan voor makkelijke planten zoals een cactus, Aloë Vera of Lavendel.

‘Groene wanden’ en bloemen

Project Be to Be Styling     Foto: Studio 137

Voor een jaren 30 huis heb ik een kleur- en interieuradvies gegeven aan de nieuwe bewoners. Men wilde graag kleur op de wanden maar wel een rustige uitstraling waar men zich prettig voelt. Er is gekozen voor een vergrijsd groene kleur op alle wanden door de woning, zowel in de voorkamer als de erker. Dit geeft een ruimtelijk en rustgevend effect. Een paar planten erbij en je hebt ook een prachtig ‘groen’ interieur.

Hou je helemaal niet van planten maar wel van bloemen? Of wil je graag variëren en niet te veel geld uitgeven? Een bos bloemen in huis heeft ook een rustgevend effect.

‘Groene’ vingers of niet, er is altijd een ‘groen’ interieur dat bij jou past.

Be to Be Styling adviseert en helpt je bij het realiseren van jouw interieurwensen. Door in elk ontwerp gebruik te maken van de Be to Be factor, iets wat je niet zo snel zou verwachten, kun je van iedere ruimte een speciale plek maken waar je je prettig voelt en die inspireert. Een echte Place to Be die bij jou of jouw bedrijf past!

Jolanda Leguijt-Hibma 

Be to Be Styling
www.betobestyling.nl
[email protected]
+31 (0)6 22 15 38 32

 

 

 

Eerder door jou bekeken producten

Höfats Gravity Windlicht 10 cm
39,95 Höfats Gravity Windlicht 10 cm Höfats Bekijk Shop
Klimop in pot – groen – 20 cm – Leen Bakker
9,99 Klimop in pot – groen – 20 cm – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop
Rivièra Maison Jungle Cane Windlicht M
29,95 Rivièra Maison Jungle Cane Windlicht M Rivièra Maison Bekijk Shop
Spiegel Jarn – bruin – 67x70x9 cm – Leen Bakker
99,95 Spiegel Jarn – bruin – 67x70x9 cm – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop
Schommelstoel Anada – stof – bordeaux – Leen Bakker
126,65 149,- Schommelstoel Anada – stof – bordeaux – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?