De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Het interieur: vroeger & nu

Men roept vaak: wat is er een hoop veranderd in de laatste jaren! Maar wat is er dan precies veranderd? We zien dat op het gebied van technologie grote stappen zijn gemaakt, we weten dat er veel nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van gezondheid, maar wát is er nu precies gebeurd op het gebied van interieur? Het interieur: vroeger & nu.

Vroeger & nu 7 blusgroeploppersum.nl

Bron: blusgroeploppersum

De stijl van vroeger

Er is, zoals men zegt, een hoop gebeurd. Het interieur zag er vroeger zeer anders uit dan nu. Kijk eens naar het interieur van je ouders / overgrootouders, zij zijn vaak blijven hangen in het nostalgische interieur. Dit is voor hen een bepaald gevoel waarin ze voort willen leven. Wat we veel terug zien in deze interieurs zijn donkere kleuren, donker houten meubels, geprinte stoffen banken en stoelen, oude hangklokken, veel schilderijen en drukke behangetjes. Op het eerste oog vaak een onsamenhangend geheel, maar als je verder inzoomt op het geheel geeft het een samenhangend gevoel.

Vroeger & nu 3

Bron: javapost
Vroeger & nu 4
Bron: geheugenvannederland

We refereren deze interieurs vaak een stoffige periode. Sommige interieurs waren ietwat saai en soms ook erg simplistisch. Dit was meestal van de mensen die vroeger niet zo’n groot budget hadden en alleen het broodnodige in huis hadden staan. De wat rijkere interieurs hadden een brocante welvarende uitstraling. Drukke patronen en printjes kenmerken deze stijl.

Vroeger & nu 9 twentse-erven.nl

Bron: twentse-erven

Het doolhof van interieurstijlen

De stijl van nu, is niet te beschrijven in één zin. We hebben tegenwoordig zoveel om uit te kiezen. Bepaalde hoofdstijlen zijn weer onder te verdelen in subcategorieën en ga zo maar door. Vroeger was men niet zo bezig met het interieur, nú is het helemaal hip en happening. Zeer opvallend is, dat er sommigen zijn die verlangen naar het interieur van vroeger. Oude bruine meubels komen weer terug, schilderijen en drukke printjes krijgen weer nieuw leven ingeblazen. Het is in om zelf meubeltjes te shoppen bij de tweedehandswinkel. Dan heb je namelijk een écht vintage meubelstuk bemachtigd. Het idee dat er een heel verhaal zit aan dat meubelstuk, heeft een grote waarde.

BO 11

Bron: onbekend
LO 6
Bron: entertheloft

Uiteraard is het-interieur-van-vroeger maar een klein stukje van wat er nu allemaal te vinden is op interieurgebied. Dat is waarschijnlijk ook het grootste verschil met vroeger: de ruime keuze! Het leuke daaraan is dat we heel veel verschillende interieurs voorbij zien komen. Iedereen zal zich in het doolhof van interieurstijlen wel herkennen in één van deze stijlen. Zo zijn we allemaal gelukkig met ons unieke én persoonlijke interieur.

DS 4

Bron: onbekend

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?