De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Houten openslaande luiken in en om het huis

Houten openslaande luiken zijn echt een lust voor het oog. Ze geven je huis een rustiek en groots gevoel. Het is een echte toevoeging aan je huis en je hebt er ontzettend lang plezier van. Zowel binnenshuis huis als buitenshuis kunnen deze luiken geplaatst worden. Binnen kun je ze bijvoorbeeld gebruiken als vervanging van gordijnen. De houten luiken maken je interieur stoer en eigentijds. De luiken buitenshuis kun je puur voor de sier plaatsen of ook gebruiken voor verduistering van de ruimte. Één ding is zeker, zowel binnen als buiten staan deze luiken prachtig!

Houten luiken buitenshuis

De luiken buitenshuis zijn meestal voor de sier, echt puur voor het plaatje. Dit is waarom ze voornamelijk open staan en niet gesloten worden. De open luiken geven een open en toegankelijke uitstraling. Ze geven het huis een extra beetje charme.

Luik 8

Bron: pinterest
Luik II
Bron: dauby
Bron: onbekend

Houten luiken binnenshuis

Zoals eerder gezegd, zijn de luiken binnenshuis meestal voor functioneel gebruik. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt als vervanging van gordijnen. Het leuke aan luiken is dat ze perfect in elke ruimte passen, of je nu een hoog plafond hebt of juist een laag plafond. Mocht je nu houden van knutselen, kun je deze luiken ook zelf maken! Het is minder ingewikkeld dan je denkt en je houdt er daarna een echt pronkstuk aan over.

Luik I

Bron: stripesandwalls
Bron: pinterest
Luik 15
Bron: welke
Luik III
Bron: quarter
Bron: onbekend
Luik 16
Bron: edwork

Als je er, net als ik, helemaal weg van bent, wacht dat niet langer! Ga eens wat rondneuzen op internet en in bouwmarkten en haal jouw prachtige exemplaren in huis. Ze zullen je huis meer tot haar recht laten komen. Een extra dosis charme zal je huis zeker goed doen!

Heb jij thuis een paar prachtige houten luiken?

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?