De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

6 Elementen voor in een stijlvol interieur

Wat zijn de must haves als we het hebben over interieur elementen in een stijlvol interieur? Wat mag niet ontbreken? En hoe zorg je ervoor dat jouw interieur net zo mooi wordt als de interieurs die we hier wel vaker laten zien? Hoe krijgt men het toch altijd weer voor elkaar om interieurs op zo’n unieke en mooie wijze in te richten zonder dat ze daar daadwerkelijk verstand van hebben?

Modern-Interieur-1

Met deze 6 elementen creëer jij je eigen stijlvolle interieur!

Er komen ontzettend veel mooie interieurs langs hier bij MakeOver die allemaal verschillen in stijl en design. Toch zijn er een aantal belangrijke elementen die een interieur bijzonder maken. Een interieur kan namelijk door een aantal kleine wijzigingen van Mwah naar WOW gaan! Lees onze 6 tips voor een stijlvol interieur.

Modern-Interieur-2Modern-Interieur-3Modern-Interieur-4

#1 Een kleuren palette

Het maakt niet uit of het nou een pastel palette is, een kleurrijk palette of iets er tussen in. Het maakt wel uit hoe je als bewonder de balans vormt in dit kleuren palette. Opvallende interieurs met een kleurrijk kleuren palette zijn niet zo bijzonder vanwege het gebruik maken van zoveel mogelijk kleur als mogelijk. Witte interieurs zijn ook niet zo bijzonder omdat er gebruik gemaakt is van een sneeuw kleur, een papier kleur en een gletsjer kleur. Nee, deze interieurs vormen hun succes doordat er elementen van warmte aan toegevoegd zijn. Hierdoor ga je een wit kleuren palette niet als kil ervaren en wordt een kleurrijk kleuren palette iets meer in toom gehouden.

#2 Mix tussen oud en nieuw

Het zijn niet altijd de duurste items in een interieur dat indruk maken, het gaat juist om een combinatie van koopjes en dure items, oud en nieuw. Mix en match dus oud en nieuw met elkaar en je zult zien dat er veel meer persoonlijkheid in het interieur komt.

Modern-Interieur-5Modern-Interieur-7Modern-Interieur-6

#3 Licht

Verlichting en licht is ontzettend belangrijk in een interieur. In bijzondere interieurs zie je vaker een reeks van verschillende verlichtingsbronnen. Van hanglampen, vloerlampen, tafellampen tot wandlampen. Al deze lampen zorgen ervoor dat er een mooie ambiance in het interieur komt. Het gaat vooral om de look van de lamp en natuurlijk de kleur verlichting.

#4 Natuur

De natuur is een belangrijk element in onze interieurs. Denk bijvoorbeeld eens aan planten, verse bloemen, grote groene planten met mooie bladeren, verse kruiden in de keuken: voeg wat van de natuur toe aan het interieur en het zal de sfeer totaal veranderen!

Modern-Interieur-8Modern-Interieur-10Modern-Interieur-9

#5 Texturen

Vroeger hoorde je hier nooit wat over maar het toevoegen van textuur is ontzettend gemakkelijk en interessant. Er is namelijk niks zo erg als een prachtige renovatie van een huis die ontzettend kil en ongezellig overkomt. Kijk dus naar jouw favoriete interieurs en vraag jezelf af welke kleden, dekens, plaids, kussens etc. zijn gebruikt om meer textuur toe te voegen.

#6 Decoraties

Tenslotte is de decoratie van een interieur ook belangrijk. Maar dit is vaak moeilijk want je kan de plank mis slaan. Maak een mix van dierbare herinneringen en nieuwe design items. Denk bijvoorbeeld aan leuke dienbladen of andere bladen waarop je decoraties kunt tentoonstellen.

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?