De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Inspirerend: Een sfeervolle badkamer

Een badkamer kan een ruimte in huis zijn die heel moeilijk sfeervol in te richten is. Want hoe breng je sfeer in een badkamer? Je bent niet zo snel geneigd om het helemaal vol te zetten met decoraties, gordijnen op te hangen, vloerkleden neer te leggen en alle andere trucjes te gebruiken. Trucjes die je bijvoorbeeld wel in een woonkamer kan gebruiken. Toch klopt dit niet helemaal want zelfs decoratie tips vanuit de woonkamer kunnen ook in de badkamer toegepast worden. Dit mooie voorbeeld van een sfeervolle badkamer bewijst dat heel goed.

Tips voor een sfeervolle badkamer

Aan de hand van de volgende voorbeelden zal je zien dat het heel gemakkelijk is om een saaie badkamer om te toveren tot een sfeervolle badkamer. Kijk maar eens mee.

sfeervolle-badkamer-01

Groen in de badkamer

Planten, takken en bloemen zijn niet alleen leuk voor in de rest van het huis maar ook voor op de badkamer. Zoek bijvoorbeeld eens naar planten die goed tegen vocht kunnen, die lekker groen zijn en opvallen. Ideaal voor op de badkamer.

sfeervolle-badkamer-02

Vloerkleed in de badkamer

Ja hoor, een vloerkleed kan dus wel gewoon. Maar, je hebt ook badmatten in de vorm en kleur van een vloerkleed zoals deze badmat van HKliving bijvoorbeeld.

sfeervolle-badkamer-03

Wanddecoraties in de badkamer

Waarom zou je geen mooie decoraties aan de wand kunnen hangen in de badkamer? Zeker op plekken die niet direct nat worden kunnen mooie wandhangers, lijstjes of decoraties mooi hangen.

sfeervolle-badkamer-04

Verlichting in de badkamer

Ga eens op zoek naar andere verlichting voor in de badkamer dan de standaard badkamer verlichting. Zoek dus eens naar een mooie hanglamp, een spotje voor aan de wand of een staande lamp voor in de badkamer. Je zult versteld staan hoeveel sfeer en gemoedelijkheid het brengt.
sfeervolle-badkamer-05sfeervolle-badkamer-06sfeervolle-badkamer-07sfeervolle-badkamer-08

Bron: sarahshermansamuel

Vier handige en leuke tips om je badkamer meer sfeer te geven. Denk dus eens buiten de box en bekijk je badkamer als een interieur en niet als een functionele ruimte. De badkamer aankleden zal je interieur ten goede komen!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?