De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Buiten Binnen = 1

Ken je dat, dat buiten en binnen 1 is? Dat wil zeggen dat de overloop van binnen naar buiten nauwelijks zichtbaar is. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van schuifdeuren die weg te schuiven zijn, door de vloer van binnen naar buiten door te laten lopen of door dezelfde stijl van binnen naar buiten door te trekken. Er zijn talloze manieren om binnen en buiten bij elkaar te betrekken. Deze voorbeelden van Buiten Binnen = 1 zijn inspirerend en bijzonder!

Buiten Binnen = 1

Het lijkt ons heerlijk om een keuken te hebben die je helemaal open kunt gooien in de zomer. Geen muren, ramen maar één grote opening naar buiten toe. Zo haal je het buitenleven ook veel meer naar binnen!

Buiten-Binnen-1

Bron: the veda house

Glaspartijen maken een ruimte niet alleen groter en lichter maar zorgen er ook voor dat een ruimte meer verbinding krijgt met het buitenleven.

Buiten-Binnen-2

Bron: breezway

Deze badkamer is een goed voorbeeld van buiten binnen = 1. Het is ook letterlijk 1 want het plafond is open en glaspartijen kun je open draaien. Heerlijk in een warm klimaat!

Buiten-Binnen-3

Bron: new zealand design blog

In een wat kouder klimaat zoals in Nieuw Zeeland los je het op door harmonica deuren te maken die je helemaal open kunt schuiven wanneer het lekker weer is.

Buiten-Binnen-4

Bron: Erin Michael

De schuifdeuren die je hier ziet kun je helemaal wegschuiven waardoor de ruimte ook opeens groter wordt. De vloer is ook doorgetrokken waardoor het als 1 ruimte aanvoelt.

Buiten-Binnen-5

Bron: House and Leisure

Buiten-Binnen-6

Bron: Wonder

Buiten-Binnen-7

Bron: Dwell

Buiten-Binnen-8

Bron: Style files

Zoals je ziet kun je dus met schuifdeuren, harmonica deuren, taats deuren en vele andere deuren de verbinding tussen en binnen en buiten groter maken. Wanneer je ervoor zorgt dat de overgang zo klein mogelijk is, dus geen drempels etc, dan wordt buiten binnen is 1 vrijwel direct bereikt!

Buiten-Binnen-9

Bron: Architecture today

Buiten-Binnen-10

Bron: New zealand design blog
12

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?