De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Het balkon inrichten: inspiratie

Eindelijk, de lente is in zicht! Tijd om het balkon weer eens grondig aan te pakken. Voordat je het weet kan je weer lekker in het zonnetje zitten en dat wil je natuurlijk wel geheel in stijl doen. Inspiratie voor het balkon in te richten kunnen van allerlei kanten komen. Denk bijvoorbeeld eens aan het kijken naar andere balkons, terrassen, kleine buitenruimtes, parken, tuinen en noem het maar op. Wij zochten een aantal leuke en inspirerende voorbeelden bij elkaar.

#1 Balkon inrichten: Inspiratie vanuit kleine buitenruimtes

Zoals we al zeiden: je kan ook inspiratie halen uit andere kleine buitenruimtes zoals een patio. Kijk je mee?

Bron: sfgirlbybay

Bron: pinterest
Bron: houseandgarden

#2 Balkon inrichten: Inspiratie balkons

En natuurlijk inspiratie die je haalt uit bestaande balkons die op een unieke of creatieve manier zijn ingericht.

Wat wil jij graag op jouw balkon kunnen doen? Lezen, ontbijten, lunchen, natafelen, loungen, zonnebaden, noem het maar op. Zodra je dit weet, weet je ook hoe het balkon ingericht moet worden. Zo bepaal je veel gemakkelijker naar welke meubels je op zoek gaat.

Een belangrijke tip voor kleine balkons is: koop meubels niet te klein en prop het niet te vol. Zorg voor één opvallend en groot meubel i.p.v. meerdere kleine meubels. Hierdoor lijkt het balkon veel groter!

Bron: mydomaine

Bron: UOL

Bron: delikatissen

Bron: freshideen

Bron: lamaisondannag

Bron: habitat-my

Bron: hitta-hem

Bron: buzzfeed

Bron: ikea

Bron: unknown

Met planten kan je oneindig veel combineren op een balkon. Planten in potten, hangplanten, planten aan de balustrade en noem het maar op. Eigenlijk kunnen er nooit teveel planten staan. Zeker niet nu de botanische trend zo populair is in onze interieurs.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?