De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Galerij Wand: een wand vol met kunst en prints

Een leuke manier om je interieur (tijdelijk) te veranderen is om een wand te creëren vol met kunst en prints. Zo’n wand noemen we ook wel een Galerij Wand. Een wand waar je alles op kunt hangen wat je maar wilt. Doordat je het op 1 wand doet, hou je de rest van het interieur wat rustiger. Zou je op elke wand iets hangen, dan wordt het al snel iets drukker.

Galerij-Wand

Bron: decor8

Hoe creëer je een galerij wand? Wij zochten de leukste voorbeelden bij elkaar ter inspiratie voor jou!

Een galerij wand bij jou thuis!

TIP 1. Begin ten eerste met uitkiezen van de geschikte wand in jouw ruimte. Kies een wand die overzichtelijk is, de aandacht trekt en waar je veel ruimte hebt.

Galerij-Wand

Bron: hubpages

Galerij-Wand

Bron: interiorcollective

TIP 2. Ten tweede ga je kijken welke frames je nog hebt liggen en of je nog nieuwe frames en lijsten nodig hebt. Daarnaast kun je ook canvassen ophangen, tekeningen met washi tape opplakken of losse voorwerpen ertussen hangen.

 

Galerij-Wand

Bron: bloglovin

Galerij-Wand

Bron: bloglovin

TIP 3. Dan is het tijd om te kijken naar de compositie. Waar komt welke lijst? Maak een leuke en creatieve compositie van lijsten en andere accessoires en zorg voor spanning. Hang dus niet dezelfde lijsten bij elkaar maar hang ze juist uit elkaar.

Galerij-Wand

Bron: apartmenttherapy

Galerij-Wand

Bron: myscandinavianhome

TIP 4. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te kijken naar wat in de lijst komt. Passen de kleuren bij de lijst die ernaast komt te hangen? Stem dit goed op elkaar af.

Wand-kunst-prints-9

Bron: bloglovin

Galerij-Wand

Bron: thecaterpillaryears

TIP 5. Het is ook leuk om samen met je kinderen een galerij wand te maken. Dit kan op hun eigen kamertje maar het kan ook ergens anders in huis. Als zij iets te zeggen hebben over de inhoud van de schilderijen, wordt het een echte familie wand.

Galerij-Wand

Bron: casasugar
Galerij-Wand
Bron: hubpages
Bron: ogu
Bron: apartmenttherapy
Bron: myscandinavianhome

Genoeg leuke voorbeelden om inspiratie op te doen voor je eigen galerij wand. Wat mag er absoluut niet ontbreken aan jouw galerij wand? Heb je een leuke tekening, mooi schilderij of een aandenken aan iemand wat niet mag ontbreken aan jouw wand?

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?