De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

10 Prachtige zwevende trappen

We dromen er allemaal wel van, een prachtig trappenhuis in ons woonhuis waar we in een strakke lijn of ronde vorm naar boven lopen met een mooi uitzicht over onze woning. Vooral een zwevende trap is voor veel mensen een droom. Soms blijven dit dromen omdat we of de mogelijkheid er niet voor hebben in ons huis, het past niet, het kost teveel geld of het is te onveilig, met kinderen bijvoorbeeld. Zwevende trappen zijn niet heel praktisch als je nog jonge kinderen hebt. Ze kunnen nooit alleen de trap op of af, waardoor je altijd op ze moet letten maar je kunt er bijvoorbeeld ook heel lastig een traphekje voor monteren. Daarom is een zwevende trap vooral weggelegd voor de gezinnen met oudere kinderen of kinderen die het huis al uit zijn. Laten we eens heerlijk wegdromen bij 10 voorbeelden van prachtige zwevende trappen.

Interieur inspiratie: 10 Prachtige zwevende trappen

Een zwevende trap kan overal geplaatst worden, in de woonkamer, in de hal maar ook buiten in de tuin. We hebben allerlei voorbeelden voor je verzameld die je zullen inspireren!

Zwevende-trappen-2

Bron: anoukdekker

Zwevende-trappen-3

Bron: new-signature

Zwevende-trappen-4

Bron: 123dv

Zwevende-trappen-5

Bron: welke

Zwevende-trappen-6

Bron: showhome

Zwevende-trappen-7

Bron: welke

Zwevende-trappen-8

Bron: welke

Zwevende-trappen-9

Bron: welke

Zwevende-trappen-10

Bron: paardekooper-bv

Zwevende-trappen

Bron: qubo

Zwevende trappen kunnen van vrijwel elk materiaal gemaakt worden, zo lang de verbinding met de muur maar stevig genoeg is en de trede daarmee goed verbonden is. De trede wordt meestal van een constructie voorzien die omkleedt wordt met het gewenste materiaal. Wil je bijvoorbeeld een glazen zwevende trap dan zul je altijd iets van constructie blijven zien. In principe is dit niet erg, die constructie geeft de trap juist zijn karakter en laat het geheel wat stoerder uit zien.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?