De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Inspirerend: Een Deens zomerhuisje

Het is hartje zomer, een lekker zonnetje, vogeltjes die fluiten, lange avonden, koele nachten en de periode om op vakantie te gaan. Een leuke bestemming kan een zomerhuisje in Denemarken zijn. In Scandinavië weten ze wel hoe ze prachtige zomerhuisjes moeten bouwen. De meeste zijn gemaakt van hout en hebben uitzicht op zee. Heerlijk, even wegwaaien in Denemarken. Dit zomerhuisje in Denemarken is ontzettend inspirerend dankzij de inrichting en de architectuur van het gebouw.

Home tour door een zomerhuisje in Denemarken

Deens-Zomerhuisje-1

Deens-Zomerhuisje-2

Deens-Zomerhuisje-3

Dankzij de vele openingen en ramen maar ook vanwege de witte wanden oogt het huisje heel ruim en fris. Natuurlijk licht komt van alle kanten binnen in het Deens zomerhuisje en zorgt voor een heerlijk zomers briesje. Omdat het plafond en balken ook wit zijn geschilderd vormt de ruimte een eenheid. De donker houten vloer zorgt juist voor het contrast zodat het niet té eentonig is.

[Tweet “Heerlijk ontspannen in de natuur van Denemarken in een Deens zomerhuisje!”]

De Denen houden van natuurlijke materialen zoals hout maar ook bloemen en planten mogen niet ontbreken in een Deens interieur. Daarnaast zien we ook veel design in het huis staan. Zoals bijvoorbeeld de DSW stoel van Eames.

Het lange vloerkleed dat in de hal ligt versterkt de lengte van de ruimte en geeft een warme sfeer. Zonder vloerkleed zou de ruimte iets te kil overkomen.

Deens-Zomerhuisje-4

Deens-Zomerhuisje-5

Deens-Zomerhuisje-6

Bron: style-files

De architectuur van het huis is typisch Scandinavisch. Daar zien we veel meer van dit type huizen. Allemaal gemaakt van houten balken en boomstammen die in de zomer maar ook in de winter goed te vertoeven zijn. Een inspirerende vorm van bouwen die we in de rest van Europa iets minder vaak zien terug komen. Het huisje ligt in Hornbæk, een mooie plek in Denemarken. De eigenaren verblijven door het jaar heen in Singapore maar zodra de vakanties aanbreken reizen ze af naar hun prachtige zomerhuis. Zie jij jezelf al genieten in dit heerlijk Deens zomerhuisje?

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?