De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Interieur ideeën: De 6 gouden regels voor een gezinsvriendelijk interieur

Weet je nog, toen je nog geen kinderen had, toen kon je overal leuke decoraties neerzetten, alles mooi en netjes inrichten en zo bleef het ook. Maar nu de kids rond rennen is dit bijna niet vol te houden! Kussentjes liggen tegenwoordig niet meer netjes op de bank, maar juist naast de bank. Je mooie kandelaar is al 20x omgevallen, je mooiste vaas is van een mooi bijzettafeltje naar een hoge plank gegaan en noem het maar op. Het interieur verandert wanneer er kinderen komen en zo gaat dat nu eenmaal. Toch zijn er een aantal gouden regels die je kunt gebruiken bij het inrichten van een gezinsvriendelijk interieur!

De 6 gouden regels voor een gezinsvriendelijk interieur

Gouden regel #1 voor een gezinsvriendelijk interieur: Ga voor de hoogte

In plaats van je mooiste items in een kast weg te stoppen, zet je ze gewoon wat hoger. Planken maar ook kleinere plankjes zijn ideaal voor mooie vondsten, je mooiste decoraties en kunst. Groepeer deze items samen door te kijken naar de kleuren, texturen, vormen etc. en creëer een interessante plank vol met persoonlijke spullen.

Gezinsvriendelijk-interieur-1

Bron: julie adams

Gouden regel #2: Groen

Planten en bloemen zijn ook echt geen succes wanneer je nog veel rondkruipende kroost hebt. Ga daarom voor een mooie grote plant in plaats van allemaal kleintjes. Denk bijvoorbeeld eens aan de rubber plant, de Schefflera boom of de Philodendron. Allemaal planten die niet veel zorg nodig hebben! Scheelt je weer heel veel tijd.

Gezinsvriendelijk-interieur-2

Bron: vincent fahey

Gouden regel #3: Opbergruimte

Wanneer er kinderen komen, dan komen er ook ontzettend veel spullen bij. Daarom is het handig om zoveel mogelijk opbergruimte te hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan bijzettafels, dozen, kisten, speelkisten, salontafels en dressoirs met ingebouwde opbergruimte! En maak het jezelf, en de kinderen, dan nog gemakkelijker door gebruik te maken van een paar stijlvolle manden of kisten in de kast zodat je alles snel kunt opruimen.

Gezinsvriendelijk-interieur-3

Bron: julie adams

Gouden regel #4 voor een gezinsvriendelijk interieur: Decoratie

Hoe decoreer je een interieur nou gemakkelijk en snel, maar kan je het ook weer gemakkelijk en snel weghalen? De oplossing is: grotere dienbladen! Je kent ze wel, van die leuke onderzetters/dienbladen waar je decoraties kunt groeperen. Een dienblad met bijvoorbeeld een paar theelichten, een klein plantje, een kaars, een foto etc. Alles bij elkaar in dezelfde sfeer! En als de kinderen dan willen spelen, dan pak je het heel gemakkelijk weer weg!

Gezinsvriendelijk-interieur-4

Bron: julie adams

Gouden regel #5: Licht

Als je graag van gezelligheid houdt in een interieur, dan is de verlichting echt heel erg belangrijk! Dus ga niet voor harde en felle verlichting, maar juist voor sfeerverlichting. In plaats van kleine lampjes hier en daar, kies je voor grotere exemplaren met mooie warme verlichting. Denk bijvoorbeeld eens aan een grote tafel lamp die over de tafel hangt, mooie hanglampen of een plafond vol met spotjes met een dimmer.

Gezinsvriendelijk-interieur-5

Bron: julie adams

Gouden regel #6 voor een gezinsvriendelijk interieur: Bedekken en verbergen

Tenslotte zien wij vaak dat in een huis vol met kinderen er overal wel vlekken etc. te vinden zijn. Dat kan ook niet anders. We zien versleten banken, een versleten vloerbedekking en versleten stoelen, maar zo lang de kinderen nog erg jong zijn heeft het weinig zin om iets nieuws te kopen. Vandaar dat wij zeggen: bedekken en verbergen!

Gezinsvriendelijk-interieur-6

Bron: julie adams

Verberg lelijke stukken vloerbedekking met een vloerkleed. De trend van het moment is om te mixen met patronen en texturen. Ga dus voor een vloerkleed zoals een vintage kelim gecombineerd met een effen vloerkleed. De bank kan leuk bedekt worden met een mooie plaid en kussens. Zo ziet niemand dat de bank eigenlijk versleten is!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?