De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Buffetkasten voor in de keuken

Er zijn ontzettend veel mooie buffetkasten te vinden, allemaal in verschillende stijlen, materialen, afmetingen en kleuren. Denk bijvoorbeeld eens aan landelijke buffetkasten, een moderne buffetkast, een vintage buffetkast of een vitrine die gebruikt wordt als buffetkast. Maar wat is een buffetkast nou precies? Vanwege zijn vele verschijningen kan je soms in de war raken. Een buffetkast is een kast waarin je op een overzichtelijke manier het servies en bestek kunt bewaren.

Wat is een buffetkast?

Zo bestaan er klassieke buffetkasten die bestaan uit twee combinaties, namelijk: de grote onderste kast waarin zich vaak lades en deurtjes bevinden en de bovenste kast, ook wel wandmeubel genoemd, waarin vaak glazen deuren zitten. In het onderste gedeelte is er ruimte voor pannen, potten, schalen e.d. en in het bovenste gedeelte is er ruimte voor het servies.

Hoe richt je een buffetkast in?

Eigenlijk zien we de echte buffetkasten vaak terug in landelijke interieurs. Kijk maar eens als je op zoek gaat naar voorbeelden, dan stuit je vaak op landelijke keukens. Behalve mooie antieke buffetkasten worden er tegenwoordig ook moderne kasten gemaakt. Zoals een kast van massief hout met rechte vormen.

De buffetkast komt het beste tot zijn recht in de keuken of eetkamer. Vul de kast met het mooiste servies, keukengerei, potten, pannen en schalen en vergeet de kast ook niet te decoreren met bijvoorbeeld mandjes of planten.

Een aantal mooie exemplaren…

buffetkast-keuken-01

Bron: rouvajonesinkotona
buffetkast-keuken-02
Bron: greigedesign
buffetkast-keuken-04
Bron: pinchdesign
buffetkast-keuken-06
Bron: aperfectgray
buffetkast-keuken-07
Bron: daniellawitte
buffetkast-keuken-09
Bron: lovefrenchbulldogs
buffetkast-keuken-10
Bron: mydubio
buffetkast-keuken-11
Bron: Woodesigners
buffetkast-keuken-12
Bron: knickoftime
buffetkast-keuken-13
Bron: devol kitchens
buffetkast-keuken-14
Bron: sweetnsourgumballs
buffetkast-keuken-15
Bron: stylizimoblog
buffetkast-keuken-17
Bron: the jungalow

Zoals je ziet varieert de stijl van een buffetkast van landelijk tot strak en modern. Een moderne buffetkast heeft toch al meer weg van een grote vitrine dan van een traditionele buffetkast. Dit is te zien aan de opbouw van de kast waarbij er geen gesloten deel aan de onderkant is maar een geheel open en glazen deel over de totale hoogte van de kast.

Hoe dan ook zijn buffetkasten en vitrine kasten ontzettend praktisch voor in de keuken of eetkamer en sfeervol. De enorme opbergruimte die een kast biedt maar ook de manier waarop je het servies en keukengerei kan presenteren is erg stijlvol.

Een paar mooie kasten voor thuis

[products ids=”65685,65680,65301,65238″]

[products ids=”61294,61290,61128,60932″]

[products ids=”60918,60746,60759,60622″]

[products ids=”60610,60599,60484,60469″]

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?