De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Cottage style keuken inrichten? De leukste cottage keukens op een rijtje.

De cottage stijl kan vergeleken worden met een landelijke interieur stijl maar is toch net iets anders. De cottage stijl straalt warmte uit en een oase van rust. Het is een zorgeloze interieur stijl met neutrale kleuren, eerlijke materialen en vormen. Probeer je apparatuur op te bergen zodat je niet gestoord wordt door elektrische apparatuur.

In een cottage stijl keuken wordt er veel gebruik gemaakt van decoraties, gezellige materialen, rieten manden, grote spoelbakken, planten, schalen met fruit en verschillende soorten texturen.

Eigenlijk moet een cottage stijl keuken de sfeer oproepen van het buitenleven. De keuken die zich ergens op het platteland in een mooi landhuis bevindt. Heerlijk genieten in je eigen cottage stijl keuken in een rustgevend en gezellig interieur.

Wij hebben de leukste cottage keukens voor je op een rijtje gezet. Een leuke manier van inspiratie op doen voor je eigen cottage keuken.

cottage-keuken-1

Bron: flickr

Tip: Ontzettend veel verse bloemen en fruit roept de sfeer van de cottage stijl op in een gezellige keuken. Je proeft de buitenlucht doordat je decoreert met natuurlijke producten.

cottage-keuken-2

Bron: unknown

Tip: Creëer gezelligheid door een kleurrijk tapijtje op de vloer te leggen. Dit werkt niet alleen fijn als je op blote voeten of sokken in de keuken staat maar ook als sfeer versterker in de cottage keuken.

[Tweet “De cottage keuken draait vooral om gezelligheid en het naar binnen halen van de natuur.”]

cottage-keuken-3

Bron: theinspiredroom

Tip: Planken vol met leuke potjes en pannetjes in het zicht.

cottage-keuken-4

Bron: unknown

Tip: Houten deuren, houten kastjes, houten balken en een mooie lichte ruimte roept de sfeer van de cottage stijl op. Probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen te laten vallen.

cottage-keuken-5

Bron: ihanuuttaarkeen

Heerlijk koken in je cottage stijl keuken, een fris briesje door het raam, op het plattegrond, de geur van rozen en andere bloemen, mooi uitzicht uit het keukenraam, even afwassen in je mooie spoelbak, taart bakken in de oven, soep maken op het grootse fornuis en samen natafelen in je gezellige cottage stijl keuken.

Is een cottage stijl keuken iets voor jou? Proef jij de sfeer ook al?

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?