De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De must-have elementen voor een jaren 30 keuken!

Een jaren 30 keuken wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen, zwart/wit geblokte tegelvloer, vele rekken voor borden en pannen, glas in lood en nog veel meer.
Op de vloer lag vroeger vaak brede houten planken, een visgraat parket of de geblokte tegelvloer. De geblokte tegels kwamen ook vaker terug als tegels op de wand.

Het fornuis was in de jaren 30 het belangrijkste van de keuken. Op en rondom het fornuis gebeurde alles maar het verwarmde ook de keuken in de winter. Het aanrecht werd meestal gemaakt van Belgisch hardsteen. Om je keuken helemaal terug te brengen in de sfeer van de jaren 30 is het een goed idee om radiatoren te betimmeren, binnenluiken te maken en een lambrisering in de keuken aan te brengen.

Wij hebben een aantal mooie voorbeelden gevonden van een jaren 30 keuken met de must-have elementen voor jou.

jaren-30-keuken-1

Bron: tielemankeukens

Zoals je ziet is het fornuis hier ook het middelpunt van de keuken. Een echte eye-catcher die niet mag ontbreken in een jaren 30 keuken.

jaren-30-keuken-2

Bron: tielemankeukens

Behalve het fornuis is een grote inbouwschouw boven het fornuis ook een must-have in een jaren 30 keuken.

jaren-30-keuken-3

Bron: funda

De vloer is een typisch voorbeeld van een keukenvloer uit de jaren 30. Ook de originele tegels aan de muur een het grote fornuis in de hoek sluiten nauw aan op de jaren 30 stijl.

jaren-30-keuken-4

Bron: stijlidee

jaren-30-keuken-5

Bron: gypsypurplehome

Pannenrekken, bordenrekken en stangen voor tools aan op te hangen komen uit de jaren 30 stijl en zijn wederom een must-have voor je jaren 30 keuken.

jaren-30-keuken-6

Bron: flickr

In dit voorbeeld zijn elementen uit een jaren 30 keuken getransformeerd in een moderne landelijke keuken. Het fornuis en de spoelbak zijn hieruit afgeleidt.

jaren-30-keuken-7

Bron: unknown

Een populair item in de jaren 30 keuken is zoals we al zeiden een groot fornuis maar dit fornuis is wel een erg bijzondere keuze. Vrolijke kleurtjes, grote schouw en geheel authentiek.

jaren-30-keuken-8

Bron: desdemyventana

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?