De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Unieke keukenvloeren: inspiratie!

De keukenvloer is een belangrijk esthetisch element van de uitstraling van de keuken. Daarnaast is de keukenvloer ook een functioneel element dat tegen een stootje moet kunnen. Zo valt er geregeld eten op de vloer, kan er wel eens een pan of bord vallen en wordt er veel geschoven met stoelen. Keukenvloeren moeten dus tegen een stootje kunnen! Maar dat hoeft niet te zeggen dat je niks moois in de keuken kan leggen. De volgende acht keukens laten zien hoe je omgaat met het effect van de vloer en welke materialen geschikt zijn.

8x keukenvloeren

Indien er een geheel nieuwe keuken geplaatst wordt, kan de nieuwe vloer hierop aangepast worden en heb je veel keuze. Maar blijft de huidige keuken staan dan zal de nieuwe keukenvloer hierbij moeten passen. De volgende acht voorbeelden geven weer hoe de vloer bij de keuken kan passen of hoe de vloer juist een contrast vormt met de rest van het interieur.

Bron: Simon Brown
Bron: Michael Sinclair
Bron: Alexander James
Bron: Sharyn Cairns
Bron: Jake Curtis
Bron: Davide Lovatti
Bron: Paul Massey
Bron: Rachel Whiting

Materialen

Van stoere en robuuste houten planken, grote tegels, kleine tegels tot tegels in unieke vormen. Zelfs een mooie gietvloer of marmeren vloer is geschikt voor in de keuken. Er is dus volop keuze!

Staat er tussen bovenstaande voorbeelden iets tussen wat bij jouw keuken past?

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?