De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Verrassende huizen: klein maar fijn wonen

Zo nu en dan duikt er een verrassend huis op in een tijdschrift of website. Zo zagen we een tijdje geleden dit unieke kleine huisje in Amerika. De eigenaren van het huis, Andrew en Gabriella, wilde graag een klein huis waar ze niet na hoefde te denken over een hypotheek, schulden en een te groot huis waar ze toch niks aan hadden. Ze wilde een simpel, overzichtelijk, milieuvriendelijk en betaalbaar huis, daarom gooide ze 80% van hun spullen weg, kochten ze vijf hectare grond en bouwde hun eigen kleine huisje. Een omslag in hun leven zoals je misschien wel kunt voorstellen. Zij willen niets liever en zijn hier hartstikke gelukkig. Laten we snel eens binnen kijken bij Andrew en Gabriella.

Klein maar fijn wonen: een huis van $33.000!

Klein-maar-fijn-wonen-2

Zodra je dit huis ziet, vraag je je af hoe men in zo’n kleine ruimte met z’n tweeënkan wonen en toch alle voorzieningen kunnen hebben. Nou, het is mogelijk! Er bevindt zich een keuken, een douche, een toilet, een woonruimte en een slaapruimte in deze woning. Allemaal voor maar $33.000. Op deze manier kun je dus goedkoop leven zonder een torenhoge schuld boven je hoofd te hebben hangen. Dat is precies de gedachte die zij hadden. Laten we eens naar het interieur van deze kleine woning kijken.

Klein maar fijn wonen: het interieur

Klein-maar-fijn-wonen-4

Klein-maar-fijn-wonen-5

Klein-maar-fijn-wonen-6

Klein-maar-fijn-wonen-7

Klein-maar-fijn-wonen-8

Klein-maar-fijn-wonen-9

Klein-maar-fijn-wonen-10

Klein-maar-fijn-wonen-11
Klein-maar-fijn-wonen-13

Klein-maar-fijn-wonen-14
Klein-maar-fijn-wonen-16

Bron: daily mail

Door gebruik te maken van de hoogte van de ruimte kun je meerdere functies boven elkaar plaatsen. Beneden is het woon gedeelte en de keuken en boven kun je slapen. Tijdens het slapen heb je geen hoge plafonds nodig dus kun je het daar laag houden. Om het geheel niet te donker te maken is het van belang om voldoende ramen in de muren te plaatsen zodat de woning licht en ruim oogt.

Zij hebben gekozen voor donker kleurige kasten maar wil je het nog ruimer laten lijken, kies dan voor een lichte en neutrale kleur. Ook de vloer mag een stukje lichter om het ruimer te laten lijken. De hoeveelheid kastruimte die gecreëerd is, is erg handig voor alle spullen die je dagelijks nodig hebt. Als het achter gesloten kasten zit dan lijkt het geheel overzichtelijk en opgeruimd. Iets wat je graag wilt bereiken in een kleine woning.

Wat vind jij van klein maar fijn wonen?

Eerder door jou bekeken producten

Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders
59,99 Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal
89,99 Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders
42,99 Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding James Bond, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding James Bond, Reinders home24 Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?