De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een binnen- of buitenzwembad?

Tja, de meeste van ons zullen meteen denken; wat een luxe! Een zwembad in je tuin of huis. Dat is het natuurlijk ook want niet iedereen heeft er de ruimte of het budget voor. Wat komt er überhaupt allemaal kijken bij het hebben van een zwembad? Is het allemaal wel zo’n luxe zoals wij denken?

Het onderhoud van een zwembad

Het belangrijkst is natuurlijk het onderhouden van een zwembad. Ervoor zorgen dat het algen vrij blijft, dat het schoon is en dat het water van goede kwaliteit is. Voordat je het weet heb je slecht water waar je ziek van kunt worden.

Een binnen- of buitenzwembad?

Een binnenzwembad kun je vaker gebruiken in Nederland maar het brengt ook meer zorgen met zich mee tijdens de aanleg. Je hebt genoeg ruimte nodig om het geheel te kunnen inbouwen. Daarnaast moet leidingwerk, isolatie en wateraanvoer natuurlijk ook aanwezig zijn.

De ruimte / tuin

Zodra het zwembad geïnstalleerd is, wordt het zaak om de ruimte waarin het zwembad zich bevindt vocht-proof te maken. Kies harde materialen die goed tegen vocht en eventuele warmte kunnen. Let op dat je geen tegels kiest waar je gemakkelijker over uitglijdt.

Voorbeelden van binnenzwembaden

Binnenzwembad-01

Bron: ardennenvakantievilla

Binnenzwembad-02

Bron: euroconsultinternational

Binnenzwembad-03

Bron: amarque

Binnenzwembad-04

Bron: defrajo

Binnenzwembad-05

Bron: resto-app

Voorbeelden van buitenzwembaden

Buitenzwembad-01

Bron: starlinepool

Buitenzwembad-02

Bron: ambiance

Buitenzwembad-03

Bron: starlinepool

Buitenzwembad-04

Bron: goudengids

Zoals je ziet zijn het over het algemeen grote zwembaden die aangelegd worden. Heb je hier geen plaats voor maar wel eventueel het budget? Kies dan een kleiner zwembad of bijvoorbeeld een heerlijke hot tub of jacuzzi.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?