De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Terras verlichting, hoe gebruik je het?

Vooral in de zomer maken we veel gebruik van onze tuin en terras. Heerlijk avondjes buiten zitten tot in de late uurtjes. De tuin en vooral het terras wordt dan een uitbreiding van je woonkamer en keuken. Mits het natuurlijk goed verlicht is. Op een donker terras zitten we niet graag en op een te fel verlicht terras ook niet. De terras verlichting moet juist sfeervol maar ook functioneel zijn.

Voorbeelden van terras verlichting

Terrassen kun je op verschillende manieren verlichten, bijvoorbeeld direct of indirect. Van boven of van beneden? Er zijn veel opties en vaak hangt het er ook vanaf wat voor een soort meubilair je op het terras hebt staan. Is dit laag meubilair of juist hoog zoals een tafel met stoelen of een bartafel?

Terras-verlichting-1

Bron: interieurdesigner

Dit overdekte terras is op een indirecte manier verlicht doordat er spots in de vloer zijn geplaatst die langs de wand omhoog schijnen. Op deze manier wordt de prachtige stenen muur benadrukt en is er indirect licht op de plek waar je geniet van het terras.

[Tweet “Verlicht je terras direct of indirect door middel van tuin spots en andere soorten verlichting”]

A 1225510

Bron: wonen

Spots kunnen ook gebruikt worden op ongeveer 20 cm vanaf de grond. Hiermee verlicht je het terras maar schijnt het niet in je ogen. Wil je echt veel licht als je bijvoorbeeld aan tafel zit, dan werkt dit iets minder goed.

Terras-verlichting-3

Bron: elektro-westvlaanderen

Spots kun je ook verwerken in het groen. Hier wordt het pad naar het terras verlicht met spots in de heggen. Daarnaast worden de bomen ook verlicht maar het terras zelf niet. Dit is ook een manier van indirect verlichten maar zal je veel minder licht opleveren op het terras zelf.

Terras-verlichting-4

Bron: kleinhoveniers

Deze tuin is op verschillende manier verlicht. Zo zien we hier spots langs het pad, verlichte plantenpotten en spots die naar beneden schijnen op het terras achter door in de tuin. Hier staat een loungebank die verlicht wordt door spots.

Terras-verlichting-5

Bron: tuinverlichtinginfo

Een vernieuwende en unieke manier van verlichten zijn deze vrijstaande spots die je overal kunt plaatsen. Wil je een boekje lezen? Dan richt je de spot. Wil je ontspannen in de avond uurtjes? Dan laat je de spots de tuin en de ruimte om het terras heen verlichten. Hiermee bereik je dus beide manieren van verlichten.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?