De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De tuinplant van april: de Clematis

Ook in april hebben we weer een mooie tuinplant die we in het zonnetje zetten. De landelijke tuinplant voor deze maand is de Clematis. Het is een bekende klimplant die zorgt voor een mooie begroeiing tegen een muur, pergola, schuur of schutting.

De Clematis

Deze bijzondere plant komt in de meeste delen van de wereld wel voor, zo ook Europa. De plant valt op door de prachtige bloemen en de zogenaamde windende bladstelen. De vroegste bloeit al in maart of april maar de meeste varianten zien we pas in mei tot september bloeien. Wist je dat deze mooie plant ook winterhard is?

De verzorging van de Clematis

Dit is de beste maand om de plant in de grond te zetten zodat je de hele zomer nog ervan kan genieten. Het leuke aan de Clematis is dat het een tuinplant is voor in de vaste grond maar ook voor in een pot of bak. Omdat het een klimplant is heeft de plant wel steun nodig om te kunnen klimmen. Denk hierbij aan een hek, een schutting, het huis, een boom of een muurtje.

De wortels van deze klimplant kunnen niet zo goed tegen de volle zon, bescherm ze dus goed! Geef de Clematis altijd voldoende water en tussen maart en mei nog wat extra voeding.

Een bijzondere plant voor in de tuin die zorgt voor een vrolijk effect en meer kleur!

Inspiratie voor de Clematis in de tuin

Bron: outofmyshed
Bron: mynortherngarden
Bron: onbekend

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?