De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Tips voor een Moody interieur

Heb je wel eens van een moody interieur gehoord? Het is een nieuwe term voor een gezellig en knus interieur. Hoe creëer je zo’n gezellig en knus interieur, dat iets donkerder is dan alle Scandinavische en Europese interieur die we vaker zien, nou bij jouw thuis?

Moody-Interieur-5

Bron: eclectictrends

Tips voor een moody interieur

Het is niet zo gemakkelijk maar met de juiste tips kun je heel snel je interieur omtoveren tot een moody interieur.

  • STIJL. Het voornaamste is de interieur stijl van de ruimte. Een minimalistisch ingerichte ruimte zal niet zo snel moody aanvoelen zoals een eclectisch ingerichte ruimte.
  • PERSOONLIJK. Spullen die een verleden hebben, een verhaal, dat geeft knusheid aan een interieur. Denk bijvoorbeeld eens aan boeken, kunst of gewoon een versleten kussen of tapijt.

Moody-Interieur-1

Bron: pinterest
  • VERZAMELEN. Een verzameling van potten, een verzameling van foto’s, kleine plantjes of een andere verzameling in een mooie vitrine kast, onder een glazen stolp, in een boekenkast. Het geeft de ruimte sfeer en karakter.
  • KLEUREN. Gebruik kleuren waar jij je goed bij voelt en die jou het gevoel van gezelligheid geven. Voel jij je goed bij bordeaux rood? Of bij donker blauw? Dan gebruik deze kleuren. Ga op je eigen gevoel af want dat heb je nodig in het creëren van een moody interieur.

Moody-Interieur-2

Bron: decor8
  • PATRONEN. Maak gebruik van patronen in kunstwerken, vloerkleden, sierkussens, planten, potten, plafond of je vloer. Overal waar je patronen kunt gebruiken, kun je ermee aan de slag.
  • VERLICHTING. Natuurlijk licht is een must in een moody interieur. Spelen met schaduw door middel van gordijnen. Maar ook kunstmatig licht is noodzakelijk. Gebruik een dimmer om felle verlichting te kunnen dimmen voor een moody effect.

Moody-Interieur-3

Bron: eclectictrends
  • SFEER EN MINDFULNESS. Wat dacht je van je eigen gevoel? Die kleine geluksmomenten? Die kleine punten van romantiek? Zoals een kaarsje? Een prachtig schilderij? Alles waar jij gelukkig van wordt.
  • GEUR EN GELUID. Heerlijk geuren zoals frisse lucht, iets van bloemen, iets gevonden uit het bos, een kaars, een geur die je in de mood brengt mag niet ontbreken in een moody interieur.

Moody-Interieur-4

Bron: eclectictrends

Met deze tips kun je je eigen moody interieur samenstellen in je eigen huis. Laat je inspireren door de voorbeelden en kleuren die je ziet in deze interieurs maar vergeet vooral niet zelf te kiezen voor de juiste kleuren en materialen waar jij je goed bij voelt.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?