Binnenmuren schilderen? Klustips!

Een schilder inhuren is niet meer nodig, jij bent namelijk de schilder! Met deze klustips ga jij je eigen muur verven, goedkoper én leuker. Binnenmuren schilderen? Klustips!

Muurverf 3 youtube

Bron: youtube

Muurverf 7 flexa

Bron: flexa

Voorbereiding
Schilderen kun je alleen doen met de juiste benodigdheden. Zorg er daarom voor dat je goede kwasten en rollers aanschaft. Dit geeft een beter resultaat. Dus investeer één keer in een goede kwast en/of roller en dan kun je er jaren mee doen! Voordat je gaat schilderen is het belangrijk dat je de muur controleert op vochtigheid. Als deze water in zich opneemt behandel je de muur met voorstrijk. Je hoeft hierna minder verf te gebruiken, het wordt niet opgezogen door de muur.

Muurverf 2 interiorinsider

Bron: interiorinsider

Muurverf 5 verfgoedkoper

Bron: verfgoedkoper

De muur
Plak alles af waar niet geverfd mag worden. Het afplakken van het plafond en de plinten is meestal gewenst. Zorg wel dat je achteraf deze tape snel verwijdert, als je er lang mee wacht dan is het moeilijker deze te verwijderen. Om de vloer te beschermen tegen verfspatten kun je er kranten of afdekfolie op leggen.

Muurverf 8 flexa

Bron: flexa

Verven
Je begint met het verven van de hoekjes. Met een kleine kwast of blokwitter verf je de randen van het te schilderen vlak. Zie het als een tekening, zo is het makkelijker om binnen de lijnen te verven. Na deze stap kun je aan de slag met de roller. Deze is zeer geschikt voor het verven van grote oppervlakten. Als je een hoge ruimte moet verven kun je er ook een verlengstuk aan bevestigen. De roller rol je, voordat je gaat verven op de muur, over het verfrooster. Op deze manier heb je een gelijkmatige verdeling van de verf.

Rol de verf op de muur eerst van boven naar beneden en dan van links naar rechts. Op deze manier lopen de verfstroken mooi in elkaar over en krijg je, als het opgedroogd is, een mooi egaal geheel. Schilder het liefst bij daglicht, kunstlicht geeft minder goed oneffenheden en kleine foutjes weer. Alle hoekjes waar je niet goed kunt komen kun je bijwerken met een kwast. Mocht je achter een verwarming willen verven, kun je dit doen met een speciale kleine roller.

Als laatste hebben we naast gewone verf ook structuurverf. Structuurverf heeft ongeveer een drie keer hoger verbruik dan gewone muurverf. Zorg daarom dat je voldoende verf hebt aangeschaft. Breng de verf aan op de muur en rol er daarna met een structuurroller overheen. Op deze manier geef je de muur meer structuur en karakter.

Muurverf 9 flexa

Bron: flexa

Muurverf 6 flexa

Bron: flexa

Tips voor bij het verven
– Je zou het niet denken, maar aangebroken potten verf kun je wel twee jaar bewaren! De enige voorwaarde is dat je de pot goed afsluit.
– Als je het verven van de muur graag over twee dagen wilt verdelen, kun je de kwast verpakken in aluminiumfolie. Op deze manier hoef je niet telkens de kwast schoon te maken en deze optie is beter voor het milieu.
– Na het schoonmaken van de kwast laat je deze eerst goed drogen. Als het goed droog is verpak je deze in pakpapier. Je kwast is nu weer helemaal gereed voor een volgende keer!