De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Richt een vierkante tuin zo mooi mogelijk in met deze 6 tips

Is jouw tuin een vierkant en wil je deze ruimte zo optimaal mogelijk inrichten? Dan hebben wij een aantal goede tips hoe je een vierkante tuin inricht.

Een vierkant heeft vier gelijke zijdes die een bepaalde rust en stabiliteit uitstralen. Er is wel een valkuil wat betreft vierkante tuinen. Men is vaak geneigd om te hoekig te werk te gaan in een vierkante tuin. Bijvoorbeeld een vierkant terras met vierkante tegels. Hierdoor wordt het overduidelijk een vierkante tuin en voelt het hokkerig aan.

De tips voor een vierkante tuin

vierkante-tuin-wit

Bron: domstadtuinen

Tip 1: Accentueer een andere vorm

Zoals we al zeiden, als je vierkante vormen in een vierkante tuin gaat aanbrengen voelt het geheel nogal hokkerig aan. Probeer dit te voorkomen door bijvoorbeeld gebruik te maken van ronde vormen in de bestrating en beplanting.

Tip 2: Benadruk de lengte

Een vierkante tuin kan ook klein ogen. Probeer daarom de lengte van de tuin te benadrukken door bestrating van voor tot achteren aan te leggen, een schutting te plaatsen aan de zijkanten van de tuin met horizontale planken of bloemen borders te planten van voor tot achter in de tuin.

vierkante-tuin-modern

Bron: hendrikshoveniers
[Tweet “Een vierkante tuin is ideaal voor de creatiefste tuin ideeën! “]

Tip 3: Hoogte

Ga ook eens de hoogte in op verschillende plekken in de tuin. Het leukste is als je dit op diverse plekken doet waardoor de tuin iets minder gepland uit ziet en het een speelse tuin wordt.
Je kunt de hoogte in gaan met een leuke boom, een kleinere struik, een groen wand of een heg.

Tip 4: Verschillende soorten bestratingen

Steeds vaker gebruiken we verschillende soorten bestratingen in onze tuinen. Bijvoorbeeld een houten vlonder als terras, een pad van tegels en kiezels en een stenen pad. Van alles wordt met elkaar gecombineerd om een speels karakter te creëren.

vierkante-tuin-klassiek

Bron: roomed

Tip 5: Vlakken

Als je van bovenaf naar de tuin zou kijken is het belangrijk dat je verschillende vlakken aanbrengt in je tuin. Bijvoorbeeld een vlak genaamd ‘terras’ en een vlak genaamd ‘gras’. Leg deze a-symmetrisch ten opzichte van elkaar om meer verscheidenheid te behouden.

Tip 6: Diagonaal

Een ander leuk idee om een vierkante tuin in te richten is het gebruiken van diagonalen. In plaats van alles recht te leggen, leg je alle lijnen in de tuin eens diagonaal. Hierdoor ontstaat er een spanningsveld van groene borders, paden en terrassen.

vierkante-tuin-zitje

Bron: rodenburgtuinen

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?