De rolgordijnen trends voor 2021

Rolgordijnen zijn een blijvertje gebleken. Er zijn diverse nieuwe ontwikkelingen en trends die de keuze voor dit type raamdecoratie heel vanzelfsprekend maken. Hier zijn drie rolgordijnen trends voor 2021 die je zeker niet mag missen!

Duo rolgordijnen

Wat is een beter dan één set rolgordijnen? Twee natuurlijk! Duo rolgordijnen werken met twee lagen stof die opgedeeld zijn in banen waarbij transparante en verduisterende materialen afgewisseld worden. Door de lagen over elkaar heen te schuiven kun je invallend licht perfect regelen. Zo ontstaat hetzelfde effect dat je gewend bent met jaloezieën maar dan in de strakke stijl van een rolgordijn. Je kunt uiteraard ook twee losse rolgordijnen achter elkaar hangen zoals je vroeger ook zag met vitrage en overgordijnen. Zo heb je meer controle over licht waarmee je raamdecoratie meer functionaliteit en toepassingsmogelijkheden geeft.

Online bestellen

De populariteit van e-commerce is al jaren in opmars, door de lockdown maatregelen in 2020 is online bestellen voor veel Nederlanders vanzelfsprekend geworden. In plaats van meubelboulevards bezoeken kijk je eerst even online. Je kunt auto’s of huizen online kopen zonder de deur uit te gaan, dan mag een set rolgordijnen geen probleem zijn toch? Maar hoe zit het met inmeten? Je kunt online eenvoudig een rolgordijn op maat bestellen. Zo kun je op de website van PoweredBlinds eenvoudige meetinstructies vinden waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Als je eenmaal het verschil weet tussen ‘in de dag’ en ‘op de dag’ dan kun je online maatwerk bestellen.

Huisautomatisering

Als je de term “domotica” noemt dan gaat niet bij iedereen direct een belletje rinkelen. Als je “smart home” zegt dan kun je daar vast wel een voorstelling bij maken. Eigenlijk vallen alle toepassingen met apparaten die draadloos aan elkaar verbonden zijn en via internet werken om taken in huis uit te voeren onder huisautomatisering. Dit kan variëren van een lamp die inschakelt als het buiten donker wordt tot een spraakassistent die als jouw persoonlijke butler de gordijnen voor je opent.

Vraag Siri, Alexa of Google Home om de rolgordijnen in de slaapkamer te sluiten en het gebeurt automatisch. Dit werkt in de slaapkamer, woonkamer of op je werk met je smartphone. Hoewel spelen met apps en instellingen best leuk is wil je uiteindelijk taken automatiseren. Dan heb je apparatuur voor nodig zoals sensoren en software om slimme functies aan elkaar te koppelen.

Als je meer wilt weten over het automatiseren van gordijnen dan kun je terecht op Somfy.nl. Dit is de website van het Franse bedrijf achter producten zoals de TaHoma slimme hub die je kunt koppelen aan Apple HomeKit en Google Nest, en natuurlijk de PoweredBlinds die we in de vorige trend al genoemd hebben. Niet iedereen weet dat ze ook werken voor bedrijven waar ze uiteenlopende soorten zonwering aan leveren. Je kunt tevens je terras uitbreiden met elektronisch gestuurde overkapping. Het is echter nog niet mogelijk om via deze site direct een bestelling plaatsen, je kunt wel een dealer in de buurt opzoeken waar je terecht kunt voor een breed scala aan slimme producten.


De laatste interieur inspiraties

kookeiland-keuken-inspiratie
@ellabellahome

Keuken met Kookeiland: Kleuren en Stijlen

Als je veel ruimte hebt, kun je flink met een kookeiland uitpakken. Ook bij een wat kleinere keuken is een kookeiland mogelijk. In dit artikel hebb...

badkamer-moziek-tegels

Mozaïek Tegels in de Badkamer

Mozaïek tegels toveren in één klap je badkamer om tot een paleis. De voorbeelden die in dit artikel te vinden zijn geven dit maar al te goed weer. ...

badkamer-visgraat-tegels

Visgraat Tegels in de Badkamer Kleuren, Inspiratie en Tips

Wat voor visgraat tegels passen het best in de badkamer? Grijs, groen of toch zwarte tegels in een visgraat patroon.. Dat visgraat tegels in een ba...