De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Afrikaanse stijl interieur

Afrika is een prachtig continent met veel verschillende landen en culturen. Toch zijn er veel overeenkomsten te vinden in interieurs die in een Afrikaanse stijl zijn ingericht. Zo zijn er een aantal must haves voor een Afrikaans interieur te benoemen die in elke setting zouden passen. Zo hoeft een Afrikaans interieur niet perse aardetinten te hebben maar mag het ook een lichte en witte ruimte zijn. Hoe dan ook, de volgende stijlelementen mogen niet ontbreken.

Stijlelementen in een Afrikaanse stijl interieur

#1 Handgemaakte manden

Je ziet ze overal terugkomen: manden. De Afrikaanse manden worden handgemaakt en gebruikt voor diverse doeleinden zoals bijvoorbeeld wanddecoratie maar ook als opbergers.

Bron: chicvilleusa

#2 Maskers aan de wand

Wat ook vaak terugkomt in een Afrikaans interieur zijn maskers. Deze maskers worden ook met de hand gemaakt in Afrika van diverse materialen zoals hout, kokosnoten of steensoorten.

Bron: freshideen

#3 Een gewei

Een opvallend element in de Afrikaanse stijl zijn de geweien. Natuurlijk hoeft het geen echt gewei te zijn, je vindt voldoende namaak items in woonwinkels. Het versterkt wel het Afrikaanse gevoel in een interieur.

Bron: pinterest

#4 Patronen en prints

Ga eens op zoek naar kussens en plaids gemaakt in Afrika en je stuit al snel op de mooiste patronen en prints. Contrasterende patronen stelen de show in de Afrikaanse stijl.

Bron: kukun

#5 Grote foto’s

Wil je Afrika nog meer in huis halen? Kies dan voor mooie foto’s van het continent of haar bevolking.

Bron: BaoBabInteriors

#6 Kleuren

De kleuren variëren van warme aardetinten tot zwart en wit.  Je kan een mooie mix van kleuren maken door veel rood en warme tinten te gebruiken. Hiermee haal je Afrika direct in huis.

Bron: loombrand

#7 Eenvoud

Het interieur hoeft niet vol te staan met bovengenoemde must haves, je kan het ook heel eenvoudig houden zoals dit mooie Afrikaanse interieur. Een mooie inspiratiebron voor diegene die Afrika in huis willen halen.

Bron: afflante

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?