De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De visgraat vloer: inspiratie voor jouw interieur!

Wordt het tijd voor een nieuwe vloer in de woonkamer, keuken, gang, slaapkamer, hal? Maar heb je geen idee wat je moet kiezen? Ga dan voor een visgraat vloer! Een visgraat vloer geeft een interieur een luxueuze uitstraling, warmte en een bijzonder patroon. Een visgraat vloer is tijdloos en bijzonder sfeervol. Niet alle soorten vloeren zijn geschikt om in een visgraat motief te laten leggen, maar gelukkig zijn er wel voldoende te vinden. Breng een stukje authenticiteit en ambacht in het interieur door te kiezen voor een visgraat vloer.

Herkomst van het visgraat motief en vloer

Wist je dat een visgraat motief dateert uit de 17e eeuw? In de grote grachtenpanden van Amsterdam werd er vaak op de ‘bel-etage’ een houten visgraat vloer gelegd. Een goed onderhouden planken vloer kan levenslang meegaan. Vandaar dat er in Amsterdam nog vaker dit soort vloeren te vinden zijn.

Inspiratie: visgraat vloer in het interieur

In welke ruimte van het huis of interieur stijl kan je zo’n mooie vloer laten leggen? De volgende inspirerende voorbeelden laten zien dat je een visgraat motief in iedere ruimte van het huis zou kunnen laten leggen. Het geeft elke ruimte een authentieke sfeer die je overal zou willen zien.

Bron: bo bedre
Bron: funda
Bron: gravity home
Bron: leibal
Bron: the design chaser
Bron: macadameia
Bron: small design ideas
Bron: quality flooring

Hoe wordt een visgraat vloer gelegd?

Het leggen van een vloer in visgraatmotief is een echte ambacht en doe je niet zomaar. Er  zijn ook nog verschillende motieven die gekozen kunnen worden. Deze foto laat zien hoe men begint met het leggen van de vloer.

Bron: thisoldhouse

Een visgraat motief op een andere manier

Een visgraat motief kan ook toegepast worden in combinatie met een ander materiaal of geheel in een ander materiaal. Denk bijvoorbeeld eens aan hout met tegels of juist alleen maar tegels.

Bron: decor8
Bron: eHow

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?