De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

10 Kamerplanten die zorgen voor schone lucht

Wist je dat kamerplanten de lucht in jouw huis zuiveren? Ze zorgen niet alleen voor een mooie sfeer en zuurstof maar ze maken de lucht in huis ook frisser en schoner. Kamerplanten zijn ideaal voor in de slaapkamer, woonkamer of zelfs op kantoor. Een beetje schone en frisse lucht kan nergens kwaad!

Hoe werkt een kamerplant en welke kamerplanten zijn het beste in het zuiveren van de lucht?

Kamerplanten-Lepelplant

Bron: bloemenbureauholland

Kamerplanten in huis

Omdat onze huizen zo goed geïsoleerd zijn, ontstaat er veel sneller een droge lucht in huis. Dit noemen we vaak een ongezonde lucht omdat er weinig zuurstof in zit. Een ongezonde lucht kan klachten zoals slaapproblemen, hoofdpijn, huidklachten en longproblemen veroorzaken. Zeker voor mensen die veel binnen zitten in huis of op kantoor, is het belangrijk om hier eens over na te denken.

Kamerplanten-Rubberplant

[Tweet “Zuiver de lucht van je huis door een van deze 10 kamerplanten te gebruiken!”]
Bron: theborrowednursery

Creëer een gezond en fris binnenklimaat door gebruik te maken van daglicht, een goede temperatuur en dus ook een goede luchtkwaliteit. Planten helpen je hierbij heel goed. Ze produceren allemaal zuurstof en zorgen voor die schonere lucht die je zo graag wilt. Ze nemen via de bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht, die vervolgens worden opgeslagen en afgebroken in de plant of in de wortels van de plant. Een kamerplant zet overdag CO2 om in zuurstof en brengen waterdamp in de lucht. Hierdoor verbetert de luchtvochtigheid. Daarnaast kunnen ze ook vieze geurtjes afbreken en zijn ze dus eigenlijk natuurlijke luchtverfrissers.

Kamerplanten-Krulvaren

Bron: bakkertuin

10 Kamerplanten die de lucht zuiveren

  1. De lepelplant, ook wel de Spathiphyllum genoemd.
  2. De krulvaren, ook wel de Nephrolepis genoemd.
  3. De drakenbloedboom, oftewel de Dracaena ‘Janet Craig’.
  4. Een klimop
  5. Een Canarische dadelpalm
  6. De rubberplant
  7. De Areca palm
  8. Een Gerbera plantje
  9. Een Aloë Vera plant
  10. Ficus Alii

Kamerplanten-Ficus-Alii

Bron: costafarms

Met één van deze luchtzuiverende kamerplanten, of evt. met meerdere samen gecombineerd, zuiver je de lucht in huis en zul jij je prettiger voelen. Zet een mooie varen op je bureau op kantoor, een mooie palm in de woonkamer of een leuk Gerbera plantje in de slaapkamer voor meer zuurstof en frisheid!

 

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?