De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

5 Leuke ideeën voor een schelpen interieur

Ben je deze zomer op vakantie geweest naar de zon, zee en het strand? Dan heb je vast een paar mooie schelpen gevonden die je voor altijd herinneren aan die mooie vakantie. Maar wat ga je met die schelpen doen nu je thuis bent? Lees hier de leukste en creatiefste ideeën voor schelpen in het interieur.

5 Ideeën voor schelpen in het interieur

#1 Schelpen interieur: sieraden schaaltjes

Gebruik de schelpen die je hebt gevonden als mal voor schaaltjes. Deze schaaltjes maak je heel gemakkelijk zelf van porselein en zijn ideaal voor de kleinere juwelen zoals oorbellen, knopjes en armbandjes.

Schelpen-Interieur-1

Bron: datzitwelsnor
[Tweet “Breng de sfeer van vakantie terug in huis met je gevonden schelpen!”]

Schelpen-Interieur-2

Bron: luchtplantjes

#2 Schelpen interieur: planten potjes

Grotere schelpen kun je ook gebruiken als planten potjes. Kleine plantjes zoals mini cactussen en vetplanten passen in de wat grotere schelpen. Je kunt ze zelfs nog ophangen door er een gaatje in te boren.

Schelpen-Interieur-4

Bron: welke

#3 Schelpen interieur: glazen stolp

De glazen stolp is helemaal terug van weggeweest. Je kunt van alles onder een glazen stolp leggen maar een berg schelpen is natuurlijk wel bijzonder. Zeker als de schelpen allemaal een eigen verhaal hebben. Als je de glazen stolp op zijn kop houdt kun je de stolp gemakkelijker vullen.

Schelpen-Interieur-5

Bron: welke

#4 Schelpen interieur: wek of glazen potten

Een simpele en goedkope manier om je schelpen te laten zien is door ze in wek potten te stoppen. Je hebt vast nog een paar wek potten staan ergens, of misschien wel een lege glazen pot waar ooit appelmoes in heeft gezeten. Deze zijn perfect voor het decoreren met schelpen. Tip: Creëer een zomers schelpen interieur met veel verschillende type schelpen.

Schelpen-Interieur-6

Bron: amorty

#5 Schelpen interieur: versier de badkamer

Ben je echt een super fan van schelpen of van zeesterren? Dan kun je het geheel iets extremer aanpakken zoals deze badkamer. Kleine plankjes langs de muur zorgen voor voldoende ruimte om alle schelpen te kunnen uitstallen. Een prachtig display aan schelpen. Een schelpen interieur in een badkamer geeft je helemaal het gevoel alsof je terug op vakantie bent!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?