De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Ideeën voor het decoreren met bloemen

Bloemen zijn in deze tijd van het jaar zo aantrekkelijk. Ze staan daar in de winkel of bij de marktkraam en kijken je aan alsof ze willen zeggen “neem mij asjeblieft mee naar huis…”. Vaak kunnen we ons dan niet inhouden en nemen we een lekker fris bosje bloemen mee. Maar wat dan? Waar zetten we ze neer? Waarin komen ze te staan? Wij zochten de leukste voorbeelden van decoreren met bloemen ter inspiratie. Zo doe je zelf weer een paar nieuwe ideeën op en kun je je eigen huisje weer vrolijk aankleden met verse bloemen.

10 Decoreren met bloemen ideeën

Hoeveel bloemen of planten je ook gebruikt, eigenlijk kan het nooit teveel zijn. Wil je veel kleur gebruiken, gebruik dan ook af en toe een groen plantje er tussen door. Op deze manier breng je meer rust in het bloemen geheel.

Decoreren-met-bloemen-1

Bron: decor8

Decoreren-met-bloemen-2

Bron: decor8

Bloemen zijn uitstekend geschikt om als lange of korte variant te gebruiken. Knip je ze heel kort, dan passen ze bijvoorbeeld goed in een theelichtje of een oud theekopje.

[Tweet “Decoreer je huis met bloemen in de leukste vazen, flessen en andere items!”]

Decoreren-met-bloemen-3

Bron: decor8

Als lange variant vallen ze iets meer op en hebben ze ook een hogere vaas nodig. Je kunt natuurlijk een oude fles gebruiken of een leuke vintage emmer voor hoge bloemen.

Decoreren-met-bloemen-4

Bron: gardenista

Decoreren-met-bloemen-5

Bron: gardenista

Decoreren-met-bloemen-6

Bron: sightunseen

Wil je toch graag een mooie vaas kopen? Kijk dan eerst goed rond in je eigen interieur. Welke kleur gebruik je vooral in je interieur? Welke kleur mag versterkt worden en welke kleur is al voldoende aanwezig?

Geen zin in een vaas of fles? Wat dacht je van deze leuke en unieke DIY, bloemen met washi tape aan de wand. Ontzettend vrolijk en leuk voor een paar dagen.

Decoreren-met-bloemen-7

Bron: acreativemint

Decoreren-met-bloemen-8

Bron: smartfurniture

Decoreren-met-bloemen-9

Bron: linaostling

Decoreren-met-bloemen-10

Bron: we-are-scout

Sommige bloemen zijn ook eetbaar waardoor je ze kunt gebruiken op een taart of salade. Het ziet er vrolijk en feestelijk uit. Ideaal voor een verjaardagsfeestje of een zomer BBQ.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?