De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

7x Leuke DIY met Eames stoelen

Je kent vast en zeker de Eames stoel wel? Het ontwerp duo Eames kwam in de jaren 50 met een aantal prachtige eetkamerstoelen, die vandaag de dag nog steeds ontzettend populair zijn!

Maar je kunt er na een tijdje op uitgekeken zijn natuurlijk. Wat doe je dan? Zo’n design klassieker doe je niet zomaar de deur uit. Een leuke DIY verzinnen voor de Eames stoel is daarom een leuke tijdelijke oplossing!

7x Leuke DIY Eames Stoelen

DIY-Eames-Stoel-1

Bron: blog.krysmelo.com

Het eerste idee is heel gemakkelijk zelf te doen. Dit patroon is gemaakt van papier en is op de stoel gelijmd. Daarna zijn er een aantal lagen lak overheen gegaan zodat het geheel goed blijft zitten. Dit is dan weliswaar geen tijdelijke DIY maar wel een erg vrolijk idee!

DIY-Eames-Stoel-2

Bron: papernstitchblog

Idee nummer 2 is heel simpel. Je hebt nodig: holografisch tissue papier, Mod Podge (lijm/vernis), een kwast, klemmetjes en een schaar. Door er eerst wat vernis op te smeren, kun je daarna het papier erop plakken. Het effect is heel verrassend en modern!

 

DIY-Eames-Stoel-3

Bron: Lovely Indeed

Een nog veel gemakkelijkere DIY die wél tijdelijk is, is deze Eames stoel beplakt met Washi Tape of evt. andere tape soorten. Je kan er allerlei patronen mee maken, je eigen kleuren kiezen en er later weer vanaf halen!

DIY-Eames-Stoel-4

Bron: brit.co

Ook deze stoel is bekleedt met papier in diverse kleuren. Door wederom gebruik te maken van lijm of vernis, blijft het geheel zitten.

Tenslotte vonden we ook nog een aantal andere leuke DIY projecten die je kunt toepassen op eetkamerstoelen!

DIY-Eames-Stoel-5

Bron: Dream Green DIY
DIY-Eames-Stoel-6
Bron: A Joyful Riot
DIY-Eames-Stoel-7
Bron: Shrimp Salad Circus

Shop hier de Eames stoel of andere mooie eetkamerstoelen!

[products ids=”90596,68517,67947,67611″]

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?