De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Verschillende kamerplanten in je interieur

Zoals we in de interieur trends van 2015 al zagen, is de botanische sfeer weer helemaal terug. Van botanische prints tot prachtige kamerplanten die de ruimte die groene ambiance geven. Welke kamerplanten zijn nu ideaal om te hebben en verzorgen, maar geven ook die interieur sfeer die we graag nu willen?

Kamerplanten-trend-kast

Bron: woonhome

Middelgrote kamerplanten voor in je interieur

Vul je plantenpotten, vazen en andere kleine decoraties met planten zoals de Sansevieria Laurentii, de bananenplant met prachtige groene bladeren of een mooie vetplant of cactus. De botanische trend laat vooral veel groen zien en planten zonder opvallende bloemen. Hier kun je zelf natuurlijk een keuze in maken of dit geschikt is voor jouw interieur.

Kamerplanten-trend-middelgroot

Bron: inspirerend-wonen

Kleine kamerplanten

De leukste trend van deze tijd zijn de mini-plantjes in de kleinste potjes en vazen. Zelfs kop en schotels worden gebruikt als planten potjes. Kleine cactussen onder glazen stolpen, hangplanten in een net van touw aan het plafond of vetplanten in kleine aardewerken potjes. Er wordt ontzettend veel gevarieerd en gecombineerd met planten.

Kamerplanten-trend-klein

Bron: woontrendz

Decoreren met planten

Zoals we al lieten zien is een plant in een pot niet het enige wat je kunt doen in je interieur. Je kunt bijvoorbeeld ook terrariums maken met verschillende kleine plantjes of planten ophangen in potten door het huis heen. Het stoffige imago wat planten ooit hadden is tegenwoordig helemaal verdwenen.

Kamerplanten-trend-decoratie

Bron: inspirerend-wonen

Kamerplanten-trend-behang

Bron: webshopapp

Doe eens gek!

Ben je een groot liefhebber van groen en planten in je interieur? Kies dan voor iets opvallends zoals een behang met een planten motief. Wat dacht je bijvoorbeeld van een palmboom patroon? Of een tropische plant als behang? Je kunt natuurlijk ook zelf een patroon bedenken en laten afdrukken op behang. Een ding is zeker, je interieur zal zich helemaal in de botanische sferen begeven.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?