De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

DIY: Een kast onder de trap

Ben jij op zoek naar meer bergruimte in huis? Heb je een te kort aan kasten en ruimte om spullen op te bergen? Dan hebben wij de meest ideale plek gevonden waar je nog meer ruimte kunt gebruiken als opbergruimte. De ruimte onder de trap! Deze ruimte wordt vaak gezien als loze ruimte, ruimte waar we rommel neer zetten, een hoekje waar speelgoed neergelegd wordt. Om deze ruimte optimaler te gaan gebruiken, zochten wij naar goede voorbeelden van een kast onder de trap. De ideale en meest ruime berging in je huis!

Voorbeelden van een kast onder de trap

Deze bijzondere trap is gemaakt van open vakken die ruimte geven voor boeken, flessen wijn, persoonlijke items en accessoires. De open vakken zijn verbonden met elkaar door middel van een armleuning. Een unieke trap die in eerste instantie niet eens opvalt als trap maar als boekenkast.

Kast-onder-de-trap-1

Bron: colorfuldesignideas

De ruimte onder trap kan ook gebruikt worden als fietsenopslag. Door haken aan de onderkant van de trap te bevestigen kun je de fiets heel gemakkelijk ophangen. Het is niet alleen heel handig en opgeruimd maar het geeft ook een jonge en frisse uitstraling aan je interieur.

[Tweet “Gebruik de ruimte onder je trap nuttig door een kast onder de trap te maken!”]

Kast-onder-de-trap-2

Bron: notquitehippie

Heb je ontzettend veel spullen die opgeborgen moeten worden of hou je liever van rust in het interieur? Kies dan voor een strakke kastenwand onder de trap. Op deze manier oogt het geheel opgeruimd en kun je ontzettend veel kwijt achter de kastdeuren.

Kast-onder-de-trap-3

Bron: interieurdesigner

Wil je een strakke kastenwand maar mag het wel iets specialer zijn? Kies dan een kastenwand die een stukje terug valt ten opzichte van de trap en volg de vorm van de trap in de kastdeuren.

Kast-onder-de-trap-4

Bron: pinterest

Open vakken onder de trap zijn natuurlijk ook een mogelijkheid. Op deze manier zie je de vorm van de trap goed en kun je gebruik maken van de ruimte onder de trap. Deze kast onder de trap is gemaakt van multiplex, een goedkope houtsoort.

Kast-onder-de-trap-5

Bron: interieurdesigner

Komt jouw trap in de keuken uit? Geen probleem! In de keuken kun je juist leuke open vakken met planken maken voor het mooiste servies, pannen en andere keuken tools.

Kast-onder-de-trap-6

Bron: esthercanisius

Apothekerskasten zijn ook een mooie uitkomst voor onder een trap. Hier zie je een goed voorbeeld van een apothekerskast onder de trap in een keuken. Ontzettend veel ruimte voor alle kruiden, etenswaren en andere spullen.

Kast-onder-de-trap-7

Bron: iibmed

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?