De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

10 Prachtige lichte interieurs

Van moody interieurs, tot donkere interieurs, tot kleurrijke interieurs naar lichte interieurs. Je moet er van houden, een licht interieur kan voor sommige té licht zijn maar voor velen van ons is het juist een inspiratiebron. Lichte interieurs ontstaan ten eerste door veel natuurlijk licht maar ook door het juiste kunstmatige licht en de juiste lichte kleuren.

Wil jij graag een licht interieur? Doe dan hier inspiratie op voor je eigen interieur.

10 prachtige lichte interieurs

Een licht interieur kan helemaal tot zijn recht komen met alleen maar lichte kleuren en veel natuurlijk licht. Door gebruik te maken van lichte stoffen, lichte materialen en zacht kunstmatig licht versterk je de sfeer van een licht interieur.

Wil je graag iets meer contrast in het interieur, dan is het een goed idee om bijvoorbeeld een aantal andere materialen of kleuren toe te voegen. Dit zie je in de volgende foto’s vaak terug komen. Lichte interieurs gecombineerd met bijvoorbeeld donkere kleuren zoals zwart of blauw, houtsoorten, planten en contrasterende vloeren.

Lichte-interieurs-1

Bron: interiorjunkie

Lichte-interieurs-2

Bron: roomed

Lichte-interieurs-3

Bron: interieurdesigner

Een licht interieur kun je in alle interieur stijlen die er zijn creëren. In een moderne stijl, klassieke stijl of landelijke stijl. Noem het maar op! Doordat je gebruik maakt van weinig tot geen kleuren, leent zich deze sfeer voor elke stijl.

[Tweet “Lichte interieurs komen voor in allerlei interieur stijlen. Lees hier hoe je het doet!”]

Lichte-interieurs-4

Bron: strikjevetersmetstijl22

Lichte-interieurs-5

Bron: moreplease

Lichte-interieurs-6

Bron: blogspot

Lichte-interieurs-7

Bron: objectstore

Een licht interieur kan ook gecombineerd worden met meer donkere kleuren en patronen. Het geheel blijft toch nog licht maar heeft iets meer contrast en diversiteit. Zolang de basis van het interieur licht blijft, kun je veel variëren met kleuren, materialen en patronen.

Wil je het gehele interieur licht houden maar aankleden met contrasterende en gekleurde accessoires? Kies dan bijvoorbeeld voor veel groen in je interieur. Planten en bloemen geven echt sfeer en een gezonde lucht aan je interieur.

Lichte-interieurs-8

Bron: moreplease

Lichte-interieurs-9

Bron: habitosbe

Lichte-interieurs-10

Bron: interiorjunkie

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?