De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Bereid je huis voor op de winter!

We zitten nu in het herfst seizoen en het kan af en toe al best wel koud worden, maar de winter moet er echt nog aan komen. Tijd om het huis voor te bereiden op de winter. Hoe doe je dit? Waar moet je aan denken en hoe bereid je het huis voor? Wij geven vijf tips hoe jij je kunt voorbereiden op de natte en gure dagen van het winter seizoen.

Bereid-je-huis-voor-op-de-winter-1

Bron: uw-woonmagazine
[Tweet “Vergeet het niet: bereid je huis voor op de winter met deze 5 tips!”]

5 Tips: bereid je huis voor op de winter

#1: De schoorsteen

Het belangrijkste voor de winter is het hebben van warmte in huis. De meeste van ons hebben centrale verwarming maar sommige hebben ook een mooie schoorsteen, gashaard of gaskachel. Laat deze weer eens goed nakijken en schoonmaken voordat het winter seizoen gaat beginnen. Het zou heel vervelend zijn als je in de winter in de kou komt te zitten.

#2: De buitenkant, de dakgoot

In de herfst waaien alle bladeren van de bomen, regelrecht in jouw dakgoten. Zorg dat ze blader-vrij zijn zodat bij een heftige regenbui niet alles blijft steken en overstroomt.

#3: Reparaties

Zijn er nog wat klusjes die gedaan moeten worden in en rondom het huis? Doe ze dan nu! Vooral hout dat rot is, metaal dat roest of andere materialen, moeten nu vervangen worden.

Bereid-je-huis-voor-op-de-winter-3

Bron: northern-pioneers

#4: De tuin

Heb je al eens aan de tuin gedacht? Sommige planten kunnen niet tegen de vrieskou en anderen moeten gesnoeid worden. Ga na wat er uit de tuin kan, wat kan blijven staan of wat misschien naar binnen moet.

#5: Binnenshuis

Heb je de warme plaids, sierkussens, pantoffels, kaarsen en theelichten van zolder gehaald? Dit is het seizoen van warmte en sfeer in huis dus je mag weer helemaal los gaan met alle decoraties en kaarslichten.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?