De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Creëer een warm en gezellig herfst huis!

De herfst staat weer voor de deur, een tijd van gezelligheid, mooie kleuren, het vallen van de blaadjes, het zoeken naar dennenappels en kastanjes en warmte in huis. Buiten stormt het maar binnen is het sfeervol en gezellig! Hoe creëer je een warm en gezellig herfst huis? Hoe haal je de herfst in je huis? En hoe creëer je een warme sfeer?

8 Tips voor het creëren van een warm herfst huis

#1 Vervang de hoezen van de sierkussens

In de zomer wil je graag dat het licht en fris in huis is, maar in de herfst wil je juist de sfeer van warmte en geborgenheid creëren. Dit doe je door bijvoorbeeld te kiezen voor een andere kleur en materiaal voor de kussen hoezen van de sierkussens. Prachtige fluweel of grof gebreide stoffen, diepe kleuren met een warme gloed die lekker zacht aanvoelen.

Herfst-huis-interieur-8

Bron: christmaholic

#2 Kaarsen

Kaarsen en theelichten zijn de beste sfeermakers als het buiten vies en koud is. Plaats een aantal kaarsen bij elkaar op een plateau, groepeer een aantal theelichten of koop een mooie kandelaar. Kaarslicht is een goede sfeermaker!

Herfst-huis-interieur-3

Bron: onthaastenindeachterhoek
Herfst-huis-interieur-4
Bron: christmaholic

#3 Warme plaid

De warmte voel je niet alleen door materialen en kleuren maar ook door het daadwerkelijk lekker warm te hebben. Een mooi grof gebreide plaid is een mooie toevoeging voor het interieur in de herfst. Lekker knus onder een dekentje voor de TV met een goede film.

Herfst-huis-interieur-2

Bron: shopbuddie
[Tweet “Heerlijk warm en sfeervol vertoeven in een herfst huis!”]

#4 Pompoenen

De bekendste groente die veel in de herfst wordt gegeten en gebruikt is de pompoen! Niet alleen is de pompoen heel lekker als soep of als groente bij een stukje vlees, de pompoen is ook ontzettend leuk als decoratie.

#5 Zacht velletje of vloerkleed

Ligt er al een lekker warm en zacht vloerkleed bij jouw in huis? Of een mega comfortabel schapenvacht waar je op kunt zitten of liggen? Dit is wel een must in de herfst en de winter. Leg er eentje op de vloer, op de bank of in een comfortabele stoel.

Herfst-huis-interieur-7

Bron: allnaturals
Herfst-huis-interieur-6
Bron: christmaholic

#6 Warme kleuren

Warme kleuren zoals aarde tinten en kleuren die we in de bladeren van de bomen zien tijdens de herfst, zijn dé kleuren die je kunt gebruiken voor een herfst huis. Het geeft sfeer en vooral veel warmte aan het interieur.

Herfst-huis-interieur-5

Bron: fashionmeetsbeauty

#7 Maak de haard herfst klaar

Is de haard al schoongemaakt? Helemaal klaar voor het komende koude seizoen? Steek hem dan lekker al aan. Romantisch bij het haardvuur, op dat schapenvachtje met een goed boek! Heerlijk die herfst.

Herfst-huis-interieur-1

Bron: showhome

#8 Sfeerverlichting

Ten slotte is sfeerverlichting ook erg belangrijk. Mooie sfeerlampen zoals tafellampen, hanglampen, wandlampen of vloerlampen kunnen het interieur net dat duwtje in de rug geven om een gezellige sfeer te maken.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?