De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De beste Nederlandse ontwerpers

Dat we in Nederland goed zijn in ontwerpen, dat wisten wij natuurlijk al lang. We hebben ontzettend veel bekende ontwerpers in ons land maar ook veel bekende designscholen zoals de design academy in Eindhoven of de vele kunstacademie’s in de grotere steden. Vandaag kijken we naar een aantal bekende Nederlandse ontwerpers die je eigenlijk wel moet kennen.

Droog Design

Droog Design werd opgericht in 1994 door Renny Ramakers en Gijs Bakker. Droog verkoopt design van andere Nederlandse ontwerpers. Bijna elke bekende ontwerper heeft zich wel eens bij hun aangesloten. Zo zagen we Marcel Wanders, Richard Hutten, Maarten Baas en nog veel meer ontwerpers voorbij komen. Droog Design is dus niet zo zeer 1 ontwerpers maar een merk waaronder meerdere ontwerpers werken.

Droog-Design-1

Bron: flinders

Droog-Design-2

Bron: bigbrands
[Tweet “Ben jij op de hoogte van de 5 beste Nederlandse ontwerpers? Bekijk ze hier!”]

Gerrit Rietveld

Gerrit Rietveld stamt uit de vroegere jaren maar is daardoor niet minder bekend of modern. Rietveld was een meubelmaker maar schoolde zich ook tot architect. Zijn stijl was uitzonderlijk in de jaren 20, denk bijvoorbeeld eens aan het Rietveld-Schröderhuis in Utrecht of de Rood Blauwe stoel en de zigzag stoel. Allemaal bekende werken die destijds zo vooruitstrevend waren.

Gerrit-Rietveld-2

Bron: steeldomus

 

Gerrit-Rietveld-1

Bron: rietveldoriginals

Marcel Wanders

Marcel Wanders, bekend van Droog Design maar vooral van zijn eigen studio genaamd MOOOI. Het bekendste ontwerp is de Knotted chair uit 1996. Naast deze bekende stoel en nog vele andere modellen, maakt Wanders ook interieurs en alles wat ermee te maken heeft. Lampen, kasten, tafels etc.

Marcel-Wanders-1

Bron: urdesign

Marcel-Wanders-2

Bron: interieurarchitectuur

W.H. Gispen

Willem Hendrik Gispen was net zoals Rietveld één van de vroegere Nederlandse ontwerpers. Gispen was een echte meubelontwerper en hij ontwikkelde vele buismeubels en andere meubilair voor kantoren. Zijn meubilair is tijdloos en duurzaam.

Gispen-1
Bron: dodesignoutlet

Gispen-2

Bron: degeleetalage

Piet Hein Eek

Ten slotte mag Piet Hein Eek niet vergeten worden. Eek maakt ruig design van sloophout maar ook van staal, zink, kunststof en zink. Zijn collectie bestaat uit meubilair dat hij vooral erg leuk vindt. In Eindhoven staat een mooie fabriek waarin hij zijn atelier heeft met een groot aantal personeelsleden.

Piet-Hein-Eek-1

Bron: webshopapp

Piet-Hein-Eek-2

Bron: publicrelations

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?