De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een mix en match interieur

In het interieur kun je kiezen voor één bepaalde woonstijl zoals bijvoorbeeld landelijk, minimalistisch of juist een romantisch interieur maar het is veel leuker en spannender om verschillende woonstijlen met elkaar te combineren. Hierdoor ontstaat er een mix en match interieur met verschillende kleuren, vormen, materialen en stijlen die toch een eenheid vormen.

Mix-en-match-interieur-

Bron: blogspot

Mix-en-match-interieur-3

Bron: homedeco

Het mix en match interieur van nu!

Combineren en experimenteren in het interieur is de trend van het moment. Je hoeft niet meer alle meubels bij een interieurwinkel te kopen, je kunt ze ook zelf maken, combineren met tweedehands meubels, meubels opknappen en elementen in het interieur gebruiken die eigenlijk een andere functie hebben. Experimenteren is dus de key!

Door te spelen met verschillende materialen, opstellingen, kleuren en variaties ontstaat er een mooi en eclectisch geheel. Let wel op dat je niet zomaar wat spullen bij elkaar zet maar probeer een eenheid te creëren.

Mix-en-match-interieur-1

Bron: stekmagazine
[Tweet “Mix en match jouw interieur met verschillende interieur stijlen en onze tips!”]

Mix-en-match-interieur-4

Bron: bobbieshome

Hoe creëer je een eenheid in een mix en match interieur?

Door bijvoorbeeld elementen in het interieur te koppelen met elkaar door middel van iets gemeenschappelijks. Denk bijvoorbeeld aan één vloerkleed onder een groepje meubelen of verschillende eetkamerstoelen in dezelfde kleur aan één tafel. Door voor een zelfde materiaal of een zelfde kleur te kiezen, voelen meubels zich met elkaar verbonden en vormt het dus een eenheid.

Mix-en-match-interieur-2

Bron: welke

Mix-en-match-interieur-5

Bron: eigenhandig1

Wil je nou meer kleur in het interieur? Kies dan voor maximaal drie of vier kleuren. Kleuren die uit hetzelfde kleurenpalet komen, zorgen voor een rustig geheel en een gevoel van eenheid maar geven de ruimte ook die kleurrijke sfeer.

Kortom, ga lekker aan de slag met jouw huidige meubels en voeg er eens iets anders en nieuws aan toe waarbij je onze tips in je achterhoofd houdt.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?