De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Grafische vormen in het interieur

Een van de laatste trends op het gebied van interieur is de grafische trend. We zien steeds meer grafische prints, grafische vormen, grafische stoffen en materialen terugkomen in de hedendaagse interieurs. Prints op stoffen maar ook prints aan de wand in een mooie lijst. Kortom, grafische vormen in het interieur zijn een must-have anno 2015. Heb jij al iets grafisch in huis?

Deze mooie voorbeelden laten goed zien hoe je grafische vormen en prints combineert in een modern interieur zonder het te druk of te opvallend te maken.

Interieurs met grafische vormen

Grafische-vormen-interieur-1

Bron: woontrendz

Je ziet grafische vormen dus terugkomen in bijvoorbeeld een behang, accessoires, textiel of in meubilair. De beroemde tekenaar Maurits Cornelis Escher wist al heel vroeg dat je met grafische vormen een optisch effect kunt creëren zonder ze überhaupt 3D te hoeven maken. Je kunt met vormen een ruimte bijvoorbeeld groter laten lijken maar ook kleiner. Je kunt sfeer eraan toevoegen maar ook heel veel inspiratie. Je kunt het eigenlijk niet gauw fout doen met grafische vormen want je kunt ze in elke woonstijl toepassen.

Grafische-vormen-interieur-2

Bron: miadomo

Grafische-vormen-interieur-3

Bron: miadomo

Grafische-vormen-interieur-4

Bron: woontrendz

Een grafische print kan bijvoorbeeld in het zwart wit gemaakt worden maar ook in veel verschillende kleuren. Alles is afhankelijk van de stijl van het interieur. De mate waarin je grafische vormen toevoegt aan het interieur is ook van belang. Door een paar lijsten op te hangen met een grafische poster, voeg je heel subtiel iets grafisch toe. Kies je juist voor een grafisch behang, dan zal het veel meer opvallen.

Grafische-vormen-interieur-5

Bron: miadomo
[Tweet “Grafische vormen in het interieur is een spel van patronen en lijnen”]

Grafische-vormen-interieur-6

Bron: fashionlab

Letters en cijfers zijn ook grafische vormen die je kunt gebruiken in het interieur. Een grote 5 op de muur, een mooie quote of een pakkend woord geeft een grafisch effect aan het interieur.

Grafische-vormen-interieur-7

Bron: luxaflex

Grafische-vormen-interieur-8

Bron: laurasnippe1

Grafische-vormen-interieur-9

Bron: blogspot

Kleinere accessoires zoals servetten, planken, dienbladen, vazen, kaarsen etc. kunnen een subtiele grafische sfeer geven en zijn ook gemakkelijker te vervangen dan een behang. Een veilige en misschien ook een goedkopere keuze als je graag tijdelijk een grafische touch aan het interieur geeft.

Eerder door jou bekeken producten

Opklapbed Albero, Rauch
469,99 Opklapbed Albero, Rauch Rauch Bekijk Shop
HEMA Mok 7 Cm (blanc)
2,- HEMA Mok 7 Cm (blanc) HEMA Bekijk Shop
HEMA Opbergmand 38 X 30 Cm (noir/blanc)
9,- HEMA Opbergmand 38 X 30 Cm (noir/blanc) HEMA Bekijk Shop
Zuiver Pillow Club Sierkussen
35,- Zuiver Pillow Club Sierkussen Zuiver Bekijk Shop
Serax Surface Bord à 27 cm – 4 st.
79,95 Serax Surface Bord à 27 cm – 4 st. Serax Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?