De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Inspiratie: Diverse cultuur interieurs

Elke cultuur heeft zijn eigen kenmerken zoals kleuren, materialen en vormen die terugkomen in de interieurs. Zo zien we in Mongolië bijvoorbeeld veel beschilderd hout, felle kleuren en warme materialen. Waarom? Omdat het daar in de winter heel koud is, omdat hout goedkoop en goed bewerkbaar is en de felle kleuren zeggen iets over de familie. Zo kun je bij elke cultuur bekijken waar de verschillende kenmerken vandaan komen. Cultuur in je interieur gebeurd dus eigenlijk vanzelf. Onze Nederlandse cultuur is ook zichtbaar in onze interieurs. We hebben allemaal een tafel met stoelen in de keuken staan. Onze TV staat bij de meeste mensen prominent in de woonkamer. Wij houden onze wanden het liefste wit en schuiven de gordijnen ‘s avonds lekker dicht.

Een cultuur interieur

We hebben een aantal culturen uitgezocht waarvan we prachtige voorbeelden van interieurs kunnen laten zien. Bijvoorbeeld de Chinese cultuur, de Japanse maar ook de Afrikaanse.

[Tweet “Een cultuur interieur vind je in allerlei stijlen. Thais, Japans, Afrikaans. Noem maar op!”]

#1 Afrikaanse cultuur interieur

De Afrikaanse cultuur en interieur sfeer staat vooral bekend om de dierenprints, de natuurlijke materialen, de handgemaakte decoraties, mooie beelden, houten kettingen en schalen, droge groene planten en warme aardetinten.

Cultuur-Interieur-Afrikaans

Bron: interiordesigngiants

#2 Chinese cultuur interieur

De Chinese sfeer draait vaak om luxe, natuur en het spirituele. Feng Shui is een onderdeel van de Chinese cultuur en dit vind je vaak terug in de Chinese interieurs. Een belangrijk element van Feng Shui is het toevoegen van groen en water in een ruimte. Dit geeft een fris en gezonde lucht. Daarnaast zijn kleuren veel betekend voor Chinezen. Geel is bijvoorbeeld de koninklijke kleur.

Cultuur-Interieur-Chinees

Bron: decobizz

#3 Japanse cultuur interieur

De Japanners staan er om bekend van minimalisme te houden. Pure materialen, strakke en simpele vormen en zo min mogelijk details. Ook wederom groen is erg belangrijk in Japan. Een mooie plant doet wonderen! Japanners houden ook van veel natuurlijk licht, daardoor zie je vaak veel en grote raampartijen.

Cultuur-Interieur-Japans

Bron: home-designing

#4 Marokkaanse cultuur interieur

Een Marokkaans interieur is weer geheel anders dan een Japans of Chinees. De Marokkanen gebruiken donkere en diepe kleuren in hun decoratie maar ook in hun interieur. Zo zie je hier een prachtig kleur blauw op de wand, wandlampen met gedecoreerde materialen waardoor het licht sfeervol wordt, veel stoffen en handgeschilderde oppervlakten.

Cultuur-Interieur-Marokkaans

Bron: marrakechriad

#5 Spaanse cultuur interieur

Het Spaanse interieur draait vaak om de keuken. Heerlijk kokkerellen, eten en genieten van het heerlijke eten met je vrienden en familie. Zet alle ramen en deuren open, laat de warme lucht binnen stromen en decoreer je interieur met wat drogere planten, schalen vol lekkers, zachte kussens, rieten manden en houten meubels.

Cultuur-Interieur-Spaans

Bron: yourlery

#6 Thaise cultuur interieur

Ten slotte kijken we naar de Thaise cultuur in je interieur. De luxe huizen in Thailand zijn heel open, gericht op buiten, groots, voorzien van koud aanvoelende vloeren (vanwege de hitte), veel tropisch hout, ventilatoren, luxe banken en fauteuils en houten decoratie uit het land zelf.

Cultuur-Interieur-Thais

Bron: interiordesignlovers

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?