De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Scandinavisch Pastel Interieur

Als Nederlanders houden we wel van de Scandinavische interieur stijl. Appartementen uit Kopenhagen, huizen uit Zweden en flats uit Noorwegen. De Scandinaviërs kunnen er wat van en dat valt op in Europa. Zij houden van lichte, open en vrolijke interieurs met vooral veel design. We zien ze overal, in tijdschriften, op TV, op Pinterest en natuurlijk ook hier op MakeOver.nl. Dit keer kijken we niet naar zomaar een Scandinavisch interieur maar naar een Scandinavisch Pastel Interieur.

Scandinavisch-Pastel-Interieur

Bron: amazonaws

Een Scandinavisch Pastel Interieur

Doordat er veel wit en lichte kleuren in Scandinavische interieurs gebruikt wordt, is het mooi om ook pastel kleuren te gebruiken. Pastel kleuren zijn lichte kleuren die worden verkregen door een zuiver pigment te mengen met een lichte kleur zoals wit of lichtgeel. Pastel kleuren geven een rustgevende indruk en kunnen vaak met allerlei andere kleuren gecombineerd worden.

Scandinavisch-Pastel-Interieur

Bron: blogspot

Waarmee combineer je pastel kleuren?

Een moderne en hedendaagse trend is het combineren van pastel kleuren met koper. Koper is weer helemaal hip, dus graai die koperen ketels bij je grootouders van de plank want het is een must voor je interieur. Koper wordt zachter en warmer wanneer je het combineert met bijvoorbeeld licht roze of lichtbruin. Maar je kunt koper ook combineren met lichtgrijs of lichtgroen. Beide kleuren geven een andere effect aan het materiaal koper.

Daarnaast is het ook leuk om pastel kleuren eens te combineren met neon kleuren. Dit werkt uitstekend en geeft je interieur echt een boost!

Ook donkere kleuren werken goed in combinatie met pastel kleuren. Je kunt bijvoorbeeld een donkere variant van een pastel kleur combineren zodat het kleuren schema wel een eenheid vormt.

[Tweet “Combineer pastel kleuren met donkere of neon kleuren voor spanning en sensatie in je interieur!”]

Scandinavisch-Pastel-Interieur

Bron: 4betterhome

Scandinavisch-Pastel-Interieur

Bron: blogspot

Waar pas je pastel kleuren toe?

Pastel kleuren komen in een Scandinavisch Pastel Interieur vrijwel overal in terug. In een wandkleur, meubelkleur, accessoires in pastel kleuren maar je kunt ook kiezen voor iets wat permanent is zoals deze keuken.

Scandinavisch-Pastel-Interieur

Bron: jelanieshop

Een Scandinavisch pastel interieur is ten eerste helemaal van deze tijd, het is verfrissend, modern, gezellig, vrolijk maar ook heel gemakkelijk te combineren met andere kleuren en stijlen.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?